PC 5 – ALO 6

Op deze eerste competitiedag na de zomervakantie mocht het nieuwe Paal Centraal 5 aantreden tegen ALO 6. Na één training te hebben geoefend met verschillende vakkencombinaties bood deze wedstrijd de kans om enkele van deze opties in de praktijk te brengen. De verwachtingen waren voor deze eerste wedstrijd nog licht getemperd en de dag zou vooral draaien om het wennen aan elkaars spel. Er werd gekozen voor Melle, Niels, Myra en Elke in de aanval en Thijs, Menno, Lyanne en Naomi in de verdediging.

De eerste minuten bestonden zoals verwacht uit het aftasten van elkaars kunnen in de nieuwe vakken. Er werden een aantal verschillende acties geprobeerd en dit zou de hele wedstrijd leiden tot een variatie aan doelpunten. In de openingsfase was het ALO die als eerste wist te scoren, maar dit werd al snel opgevolgd door een punt van PC waarna een klein heen en weer aan punten volgde. Tijdens een overvliegende regenbui kenden beide teams nog even een korte serie aan punten, waarna er met een stand van 6-5 kon worden gerust.

De positieve stand en enkele opgemerkte sterkte punten van de spelers werden nog eens benadrukt, zodat het seizoen misschien wel met een overwinning zou kunnen beginnen. Hierna werd de tweede helft gespeeld, gedeeltelijk onder het genot van meer verfrissende buien. Helaas bleek het net niet mogelijk om de voorsprong te behouden en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 14-14. Ondanks het verloren puntje mogen we trots zijn op deze eindstand, want hiermee zijn we al halverwege het evenaren van vorig seizoen. Een sterkte start met hoop voor de komende wedstrijden. Volgende week: Avanti 8!