PC 4 – Excelsior 8 (22-12-2018)

Afgelopen zaterdag, 22 december, speelde PC 4 tegen Excelsior 8. Een tegenstander waar we vooral fysiek wat tegenstand van konden verwachten, zo bleek. In de afgelopen is er flink nagedacht over de vormgeving van de vaste vakken, nu moest voor het eerst blijken dat dit tot goed resultaat heeft geleid. In de aanval startte Lucia, Wyb, Wietse en Kees. In de verdediging mochten Bernice, Lindi, Tim en Jordi beginnen. Net zoals vorige week begon de wedstrijd fel maar met weinig doelpunten van beide kanten. Door het fysiekere spel van Excelsior raakte een deel van het team een beetje van de leg. De scheidrechter zag dit ook, Wietse mocht er een mooi versierde strafworp in leggen. Bernice moest het helaas al snel ontgelden, de tegenstander ging op haar geblesseerde middenvoetsbeentje staan waardoor ze snel naar de EHBO moest. Lisa mocht er direct (koud) vanaf de bank in. Excelsior wist vooral te scoren met afstandsschoten. De wijze van scoren van PC was wat wisselender, desalniettemin kwamen we tot een ruststand van 8-7. Mogelijk niet voor het aanwezige publiek, maar zeker een spannende wedstrijd met kans op punten voor beide kanten!

Na de rust wisselde Thijs erin voor Jordi en kwam Rienk voor Kees in de plaats. Rienk had immers publiek uit Friesland laten overkomen 😉 Of het aan het publiek lag weten we niet, maar hij scoorde snel van afstand om het tot een gelijk te brengen! Dit was helaas ook gelijk het laatste doelpunt dat PC wist te maken. Excelsior kwam sterk uit de rust en verdedigde over de hele linie erg goed. De ergernissen hier en daar bij PC over het fysieke hielpen niet en het lukte niet om een goede aanval neer te zetten. De wedstrijd eindigde in 8-13, de winst was voor Excelsior. Jammer dat het in de 2e helft niet wilde lukken, dan had dit een andere wedstrijd kunnen zijn.

Gelukkig kon er na de wedstrijd nog wel gezellig een biertje gedronken en pizza gegeten worden met het team 🙂 In het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe kansen!