PC 4 – DES (D) 6

Op 15 oktober werd de laatste veldwedstrijd voor PC4 van het jaar en mochten ze het opnemen tegen DES. In het aanvallende vak stonden Thijs,Willem Jan, Lyanne en Lucia. Na de rust werd dit gehele vak vervangen door Ties, Hessel, Myra, Wieb die met nieuwe energie de tweede helft mochten beginnen.  In het verdedigende vak stonden Rienk, Matin, Bernice en Tine.

Om 11.00 begon de wedstrijd en al snel komt PC4 op voorsprong door twee mooie verre afstandsschoten van Thijs. Maar al snel word DES ook wakker en maakt de 2-1. De teams zijn aan elkaar gewaagd en de score loopt gelijk op. Bernice scoort met een mooi afstandsschot en Tine met een onverwachte doorloop bal. De teams gaan met een stand van 4-5 de rust in. Dit beloofd een spannende tweede helft te worden en PC4 ziet zelfs win mogelijkheden liggen.

Maar de tweede helft loopt helaas anders. Bij de tegenstanders viel er een dame uit en met een tekort aan reserves is er in overleg besloten om met 7 personen verder te spelen. In het verdedigende vak miste er dus een dame van DES en PC4 heeft het gevoel dat ze hierdoor nog meer kansen hebben.
Maar ondanks het minder aantal in spelers of misschien juist door deze verwarring krijgt PC4 toch doelpunten tegen en word het al snel na de rust 4-8. Ties weet kort na elkaar 2 afstandschoten te scoren, maar helaas volgen daar weer 3 tegen doelpunten, wat de score 6-11 maakt. Opnieuw weet Ties te scoren me een strafworp maar wederom vallen er ook weer doelpunten tegen.
Het blijft niet lekker lopen in het vak waar de DES dame mist. Op het einde weet Rienk nog te scoren en raakt het vak er een beetje aan gewend, maar dit is jammer genoeg te laat voor deze wedstrijd.
Al met al is het PC4 team tevreden met een eindscore van 8-13.