PC 3 – Thor 2

Het was de zaterdag, de zaterdag van 20 mei 2023.  Ik herinner het me nog goed. Het waaide, hard. De zaterdag stond in het teken van de tweede thuiszaterdag van het seizoen, wat betekende: pils aan de lijn.  En mooier weer kon het niet zijn om een goudgeel pilsemannetje achterover te tikken.  De scheids zou het zich nog herinneren als de dag dat hij zijn kleurtje had gekregen voor de rest van de zomer van 2023. Minder perfect weer om te korfballen had het niet kunnen zijn. De grille wind sneed door de aanwezigen op het veld en voorspelde dat een zware wedstrijd opkomst was. PC 4 was net klaar met de wedstrijd. PC 3 maakte zich op voor zijn wedstrijd. Vijf minuten voor aanvang bleek het gerucht rond te gaan dat Thor 2 uit twee man bestond, duidend op de enige aanwezigen. Helaas mocht dit niet baten, een kwartier later begon de wedstrijd.

De eerste helft: geschreeuw, nog meer geschreeuw, getrek en geduw. In de tiende minuut weet Timon de paal te vinden. Geschreeuw gaat door. Damewissel van Thor 2 duurt twee min. Het spel ligt stil, omdat de wissel nog warm moet lopen en een kleine outfit change moet ondergaan. Er heersen spanningen in het verdedigende vak tussen PC 3 en Thor 2. De scheids laat zich echter niet kennen. De wind ligt als een deksel op de gele manden. Het blijft 1-0.

De tweede heft: Jasper opent met een schot. 2-0 voor PC 3, eindelijk een vakkenruil. Het geschreeuw komt weer langzaam op gang. Thor ketst meteen terug met een tegengeluid, 2-1. Enkele minuten later weet ook Martijn de paal te vinden, 3-1. Vijf minuten in de tweede helft en de vakken switchen terug naar hun vertrouwde posities uit de eerste helft. Wat geschreeuw later is het 3-2. De wind waait nog steeds. Maar dan. Een heer van Thor besluit in het gezicht van een dame van PC 3 te schreeuwen. Geel, de scheids laat zich niet kennen. De Thor heer weet zich daarna toch door de verdediging van PC 3 te wurmen. 3-3, de wedstrijd is beslist.