PC 3 – KVS

Door Jasper Koops

De laatste wedstrijd van Myra, Renko en Naomi bij PC, dus we waren vastberaden om het seizoen sterk af te sluiten. We zijn afgereisd naar Den haag, met de drukte van alle strandgangers onderweg. Jasper was te laat dus die heeft naar X geracet en zat al bezweet in de auto. Gelukkig waren we nog op tijd.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Marit maakte een Duitser de eerste aanval. Tegen een heer!!! Ja tegen een heer, die KVS echt nodig had voor hun kampioenswedstrijd. Marit heeft nog nooit van zo ver gescoord.

Ondanks de lange aanvallen van KVS, waren we goed aan het verdedigen en alert op de tweede kansen. KVS kreeg de ballen er niet in. Helaas kregen ze hulp van de scheids met rare stippen.

Gelukkig was KSV pitchers aan het uitdelen met de maar liefst 5 gemiste stippen. Van de 8!!!! Die ze gedurende de wedstrijd hebben gekregen. De scheids was er van overtuigd dat een doorloop verdedigen een overtreding was.

We hielden de moed en strijdlust erin en gingen de rust in met 4-4. Ik dacht dat we achter stonden, maar we houden het spannend.

Ondanks de harde wind wist KVS de schoten in de tweede helft wel te maken. We hadden goede druk naar binnen, waar nog een paar doorlopen uit kwamen. De paal stond nog in de weg van een prachtige diepe bal van Jasper, maar we konden niet meer bijblijven.

Uiteindelijk was Renko nog lekker op schot met nog twee ballen van 8 meter. Om zijn korfbal carrière nog even met een knal af te sluiten.

15-9 verloren, maar zeker een goede pot gespeeld.