PC 3 – Avanti 11

Nadat we vorige week helaas niet konden winnen en de week ervoor maar met 1 punt naar huis waren gegaan, waren we er zaterdag op gebrand om die 2 punten in Delft te houden. We begonnen de wedstrijd om 19 uur tegen Avanti 11.

In de aanval startten Geert, Cyril, Marit R en Lisanne. In de verdediging Jasper, Martijn, Marit D en Floor. En op de bank onze reserves Ewout en Julie. Uiteraard waren coaches Tom en Sascha ook aanwezig. Verder hadden we ook nog 7 man publiek aanwezig op de tribune, inclusief een verdwaalde Avanti supporter. 

We begonnen de wedstrijd sterk met de 1-0 van Geert. Daarna liep het, na wat doelpuntjes van Jasper, Martijn en Floor, langzaam gelijk op tot 5-4 halverwege de eerste helft. Daarna werd het tijd om echt het verschil te maken en vielen de rake schoten vooral aan onze kant. Uiteindelijk gingen we met een 10-5 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het tijd om onze voorsprong nog verder te verruimen om de punten echt veilig te stellen. Al snel lagen er nog twee doelpunten in aan de PC kant. Een prachtig schot van Floor die daarmee op haar 4e! goal van de dag kwam en een mooie vrije bal van Cyril. Met vervolgens om en om nog wat schoten van onze kant en wat doelpunten voor Avanti eindige de wedstrijd in een mooi 15-8 overwinning!

Daar waar bij Nederland op vrijdagavond het plan B ze bijna verder wist te brengen, hebben wij bewezen dat plan A toch echt de betere optie is. Benieuwd naar plan A? Kom ons vooral supporten bij de volgende wedstrijd!