PC 2 – Reeuwijk 2

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen Reeuwijk. We zijn inmiddels bezig met de terugweg van de competitie en helaas stonden we nog steeds op 0 punten. Maar nu was het moment om het tij te keren, de heenwedstrijd bij Reeuwijk was over het algemeen helemaal niet slecht. Grote delen van de wedstrijd deden we niet voor ze onder en waren we misschien zelfs beter, maar we wisten onszelf niet te belonen en we werden afgestraft in korte periodes van concentratieverlies. Dat gingen we niet nog een keer laten gebeuren!

De eerste minuten van de eerste helft waren wat rommelig. De aanvallen waren kort en we kwamen niet tot de juiste kansen. Verdedigend zaten we er echter goed bij en wisten we hen ook uit hun spel te houden. Even later kwamen we zelf toch beter in ons spel en wisten we wat meer te scoren. Verdedigend bleven we sterk en maakten we het Reeuwijk erg moeilijk. Dit resulteerde in een ruststand van 6-2.

In de rust kwam de boodschap dat we systematischer en duidelijker moesten aanvallen en dat we geconcentreerd moesten blijven verdedigen. Ook opnieuw de waarschuwing dat we fel moesten beginnen en ze niet de kans moesten geven om ze terug te laten komen zoals vorige keer.

Toch hadden we het weer moeilijk in de eerste fase van de tweede helft. Scoren ging moeilijk en Reeuwijk kwam terug het veld in met meer energie en vastberadenheid. Ze gingen zich niet neerleggen bij een verlies. Ze gingen meer scoren en ook werden er verdedigend meer foutjes gemaakt. Zelf ging het scoren nog steeds lastig en zo kwamen ze langzaam terug. Tot het in de laatste minuut 12-12 stond. Helaas mocht een stip in de laatste minuut ook niet meer baten, de stand bleef gelijk.

Helaas nog steeds geen overwinning. Het blijft erg moeilijk om goede eerste helften om te zetten in punten, maar we komen steeds dichter bij!

In iedergeval zijn we van de 0 af en the only way is up! We zien jullie graag volgende week bij onze thuiswedstrijd tegen Twist, waar we onder jullie aanmoediging weer vol zullen strijden voor de overwinning.