Paal Centraal verrast met gelijkspel tegen VEO

Tijdens de Haagse Korfbaldagen mocht Paal Centraal 1 aantreden tegen VEO 1, dat uitkomt in de 1e klasse. Vorig jaar werd nog met duidelijke cijfers verloren van VEO 3, maar dat mocht niets af doen aan de motivatie en strijdlust van onze Groene Tijgers. Onder leiding van coach Benjamin Mul werden de eerst zaal-minuten dit jaar gemaakt.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en het tempo lag hoog. De 1-0, in het aanvalsvak van Lisanne, Renée, Maarten en Joël, kwam al snel uit handen van Renée door een doorloopbal. Het andere vak (Anouk, Lisette, Lieuwe Thys en Casper) liet weten dat VEO niet op een comfortabele overwinning kon rekenen. Zeer weinig werd er prijsgegeven. Maarten tekende van afstand aan voor 2-0. Het antwoord van VEO volgde snel met twee doelpunten: 2-2. Paal Centraal wist dat het niets te verliezen had en bleef frivool spelen, wat leidde tot mooie aanvallen en steeds meer kansen. Door schoten van Maarten en Joël werd er weer een voorsprong op het bord gezet, die vervolgens uitgebouwd werd door Casper (afstandschot) tot 5-2. VEO deed vlak voor rust nog wat terug, maar zag in de laatste minuut een goed ingestudeerde aanval van de Delftenaren niet aankomen. Mooi afgerond door Renée, die de ruststand 6-3 maakte. VEO kon zich achter de oren krabben.

Na rust kwamen de (Voor)burgers inderdaad beter uit de startblokken. In korte tijd stond het alweer 6-6. In de kortdurende tweede helft werd vervolgens nog om en om gescoord door beide ploegen. Voor Paal Centraal tekenden achtereenvolgens Joël, Lieuwe Thys en Bon (uit een heel mooi kansje!) aan voor de doelpunten. Eindstand: 9-9.

Aankomende zondag is de volgende wedstrijd, ditmaal tegen GKV dat in de 2e klasse uitkomt. We hopen op nog zo’n mooie wedstrijd!

Zondag 25 oktober
GKV (H) 1 – Paal Centraal 1 om 16.35 uur in de Marimbalhal (Waldhoornplein 1, Rijswijk)

Door Joel