Paal Centraal – ODO

De eerste veldwedstrijd na de zaal was gelijk ook het eerste weekend waar het zogenaamde kwik tot flinke hoogtes steeg. Eerst speelde het 2e een spannende pot tegen Dijkvogels die helaas verloren werd. Hierna was het de beurt aan het 1e die de strijd aanging tegen ODO. Waar in de zaal promotie werd behaald staat het team er op het veld minder goed voor. Met 1 punt en op de laatste plaats (2e klasse) moeten er veel punten gesprokkeld worden om handhaving te verwezenlijken. Om te beginnen tegen de korfballers uit Maasland.

ODO doet volop mee voor het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse, hierdoor was het op papier een lastige wedstrijd. De Heenwedstrijd ging verloren met 20-14, maar iedere wedstrijd start met 0-0 waardoor we alle kansen hadden. Zeker toen we goed uit de startblokken kwamen zagen de meegereisde supporters van ODO ondanks de volledig strakke blauwe lucht de bui al hangen. Maar als snel stelde ODO orde op zaken waardoor we met een 5-5 ruststand de schaduw opzochten. Jesse die voor aankomend seizoen al getekend had bij de tegenstander ging vlak voor de rust hard door zijn enkel waardoor Philip het veld mocht betreden.

Precies zoals in de eerste helft kwam Paal Centraal goed uit de startblokken en stond zelfs halverwege de tweede helft met 3 punten voor. Gevolgd door een scoring loze periode kwam ODO gelijk en zelfs langszij. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel 13-13. Hierdoor kon Paal Centraal de punten die verdiend waren voor de zaal verdubbelen. Ondanks dat een winstpartij erin zat viel het dubbeltje deze keer niet volledig de verkeerde kant op maar bleef het op z’n kant. Doordat enkele van de directe concurrenten ook wonnen wordt iedere wedstrijd een finale waar punten behaald moeten worden. De volgende finale staat gepland op 11 mei om 15:30 tegen Weidevogels.