Paal Centraal 5 – Valto 7

De lustrumweek was bijna voorbij, met alleen nog het Diesdiner in de planning. Voordat de jurken en pakken uit de kasten gehaald konden worden moesten er alleen wel eerst nog wat wedstrijden gespeeld worden… Nadat PC4 helaas verloren had mocht PC5 laten zien dat wij vandaag wel de winst konden verzilveren (‘vo!). Hoewel Valto tot nu toe bovenaan de poule stond, en wij onderaan, leken alle teams vrij goed aan elkaar gewaagd te zijn, en moest winst wel degelijk mogelijk zijn. Terwijl de zon richting zijn hoogste punt ging en het steeds warmer werd begon de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd ging vrijwel gelijk op. Bij Valto waren vooral de schoten van afstand favoriet, met een enkele dame ertussen die graag doorlopen nam. Dit was voor ons redelijk goed te verdedigen en hoewel wij niet veel scoorden, deed Valto dat ook niet. Wel bleken zij erg enthousiast in het uitverdedigen, waar door ons team niet altijd even goed mee omgegaan werd en waar we een hoop ballen op weg uit het vak aan zijn verloren. Dit begon, in combinatie met de warmte, helaas zijn tol te eisen en Valto ging steeds meer scoren. Ondertussen wilden bij ons de ballen niet beter vallen. Zo kwam het dat er bij het eindsignaal 7-13 op het scorebord stond.

Volgende week, als iedereen weer uitgebrakt is van het Diesdiner, is het gelijk tijd voor de rematch tegen Valto, deze keer in De Lier. Deze week wordt er dus even goed getraind en dan komt er weer een kans om toch te laten zien dat we deze tegenstander kunnen hebben!