Paal Centraal 5 – ONDO 7

Na twee weken geen wedstrijd was het voor PC5 weer tijd om aan te treden. ONDO stond op het programma om tegen te strijden. Het was een prima weertje, al stond er misschien een fris windje voor het publiek, om te spelen was het perfect.

Helaas mocht dit niet baten, want het eerste doelpunt van de wedstrijd is niet aan de kant van PC gevallen. Daarentegen werd het tweede doelpunt wel verzilverd en kon er verder gejaagd worden naar de punten. De twee weken rust bleken PC geen goed gedaan te hebben, want ONDO had een paar fanatieke jeugdige spelers ingebracht en deze besloten geen gas terug te nemen. Hierdoor verliep het scoreverloop enigzins scheef in het voordeel van de blauw gele ploeg, die mij altijd doet denken aan een zekere hofleverancier van onder studenten zeer geliefde meubelen.

Het fluitsignaal klonk om het einde van de eerste helft in te luiden. Een paar tactische aanwijzingen van coach Dennis, wat groene limo met de nodige energie en aanmoedigingen rijker werd het strijdveld opnieuw betreden door PC5.

Historisch gezien is PC5 altijd te vergelijken met een diesel, het duurt even, maar nadat het langzaam op gang is gekomen, zit er best wat pit in. Dit werd ook deze tweede helft weer duidelijk gemaakt. Misschien dat het toch de twee weken rust was die de diesel wat laat heeft doen ontbranden, maar eenmaal opgelaaid hebben de groene tijgers van PC5 gewoon de tweede helft weten te winnen door deze sterk te beginnen met een reeks van 3 groene doelpunten op rij! Deze mooie tweede helft heeft jammer genoeg niet lang genoeg geduurt om het tij van de wedstrijd te doen keren in het voordeel van PC.

Hopelijk kan er volgende week een ietwat vlottere onsteking van de groene diesel plaatsvinden om de winst in de wacht te slepen.