Paal Centraal 5 – ONDO 6

Nadat de wedstrijd bij ONDO vorige week op het laatste moment in een gelijkspel was geëindigd wist PC5 dat er bij de revanche thuis deze week meer te halen moest zijn. Ondanks het vroege tijdstip en de dreigende wolken werd er energiek voorbereid op de wedstrijd. In de aanval zouden Niels, Jasper, Myra en Naomi beginnen, en in de verdediging stonden Melle, Thijs, Lyanne en Jodie.

De coaches hadden de boodschap meegegeven dat er direct gefocust begonnen moest worden aan de wedstrijd, zodat er hopelijk direct een voorsprong gehaald en behouden kon worden. Dit advies werd goed opgevolgd en binnen een paar minuten was de score 2-0. Hierna besefte ONDO ook dat de wedstrijd begonnen was en begon mee te scoren.  Ze wisten  met behulp van een paar zuivere dames terug te komen tot 3-3. Het lukte ze echter niet om PC in te halen, waardoor we met een stand van 7-5 de rust in gingen.

De tweede helft begon met een wissel van Thijs met Menno. Hoewel het in de eerste helft droog was gebleven begon het in de tweede helft toch te regenen. Daardoor werd de bal erg glad wat het spel een stuk moeilijker maakte. Desondanks wist PC verder uit te lopen tot 10-6. Gelukkig stopte het vrij snel weer met regenen. Dezelfde ONDO-dames bleven goed op schot, maar PC ook, dus het maakte geen verschil meer voor het resultaat. De wedstrijd eindigde dan ook met een stand van 12-10.

Het najaarsseizoen is voor PC5 alweer op twee-derde. PC5 staat nu op een tweede plaats in de poule, met Avanti als ongeslagen koploper. Volgende week eerst ALO, waartegen na vorige keer gelijkspel nu ook tegen gewonnen moet kunnen worden!