Paal Centraal 5 – ODO 5

Zaterdag stond de return tegen ODO uit Maasland op het programma. Hoewel de eerste wedstrijd met 18-11 werd verloren is ODO 5 wel een team waar PC5 zelf ook vaak de mand tegen weet te vinden, en alles was dus mogelijk. De wedstrijd werd begonnen met in de aanval Niels, Jasper, Naomi en Myra, en in de verdediging Menno, Ties, Lyanne en Sasha.

Het begin van de eerste helft liep gelijk op. Twee doelpunten van ODO werden beantwoord door drie rap opeenvolgende scherpe schoten vanuit Paal Centraal. Dit bleek iets te uitdagend te worden opgevat door ODO, dat terugsloeg met maar liefst vijf punten. Richting het einde van de eerste helft kon er enigszins een rem op deze gang van zaken worden gezet en scoorden beide teams nog tweemaal, waardoor er na 30 minuten een voorlopige stand van 5-9 op het bord stond en het tijd was voor de rust.

Door Dennis werd het team op het hart gedrukt dat er vergeleken met eerdere wedstrijden een aardig aantal goede aanvallen was geweest, maar dat er in de afwerking net wat ontbrak. Gelukkig waren invallers Melle en Manuela aanwezig om wat meer pit in de wedstrijd te brengen en werden zij gewisseld voor Niels en Lyanne. Helaas zorgde dit in het begin niet voor de gewenste verandering, en ondanks een vroege goal van Ties kon niet worden voorkomen dat ODO het gat met 3 punten vergrootte in de eerste 8 minuten. De 10 minuten die volgden bleven doelpuntloos en hiermee leek het tempo uit de wedstrijd.

Maar schijn bedriegt. Zoals eerder tegen Excelsior naar voren kwam betekent een dergelijke achterstand niet dat er wordt gestopt met korfballen. De periode was in werkelijkheid een kleine reboot van PC5 en een gebrek aan doelpunten bleek de stilte voor de storm: in de slotminuten ging het roer om en verscheen er vuur bij het team. Er werden door de Delftenaren zeven ballen door de mand gewerkt, waar ODO er ondanks een uitstekend gespeelde wedstrijd vanuit hun kant slechts drie tegenover kon stellen. Dit zorgde voor een voelbare spanning langs de lijn, maar helaas was de wedstrijd net iets te kort om het tij geheel te keren. Uiteindelijk bleef er een eindstand van 14-16 over. Hiermee is de tweede helft in ieder geval terecht is gewonnen en is er veel verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar zijn de punten helaas toch richting zuiden vertrokken. Melle en Manuela: bedankt voor jullie zichtbare aanwezigheid in de tweede helft!