Paal Centraal 4 – Weidevogels 6

Dit keer mocht PC4 het opnemen tegen Weidevogels 6 uit Bleiswijk, weer een nieuwe tegenstander. We moesten het doen met maar 6 spelers uit het team zelf en ook onze coaches konden er niet zijn, maar gelukkig was er weer een hele voorraad (oud-)PCers bereid gevonden ons door de wedstrijd te helpen.

Vorige week stond nog scherp in het collectief geheugen en dus werd met enige spanning de zaal betreden. Gelukkig had X besloten hun nieuwe fontein toch retour te sturen. De hockeyers hadden wel flink huisgehouden en wat accessoires achtergelaten, maar dit was met dank aan een behulpzame Logistics medewerkster snel opgelost.

Dan kon eindelijk de wedstrijd van start gaan. Weidevogels wist snel de voorsprong te pakken en liep binnen een paar minuten uit naar 0-2. PC vond het iets lastiger de korf te vinden en de tegenstander werd geholpen door een paar twijfelachtige strafworpen. Toch wist PC Weidevogels via 2-4 aardig bij te benen tot het na 20 minuten 4-5 stond. Helaas is er toen per ongeluk een dekseltje op de korf van PC gezet, wat natuurlijk aan de andere kant had moeten zijn. Kansen genoeg, maar ze wilden er allemaal niet in. Zo gingen we de rust in met een stand van 4-11.

Een inspirerende toespraak van Sascha later begon de tweede helft. De toespraak had duidelijk geholpen, want er gingen gelijk twee doorloopballen aan de kant van PC in. Hierna werd aan beide kanten vrij gelijkop gescoord, en wist Weidevogels er eigenlijk alleen nog wat schoten vanaf de zijlijn in te leggen. De eindstand is 12-17 geworden, wat betekent dat de tweede helft 8-6 gewonnen is. De derde helft heeft PC4 natuurlijk ook overtuigend binnengesleept, dus over alles heen hebben we eigenlijk gewoon dik gewonnen 😀

Bedankt Chris, Jochem, Tim Heijnen, Myra, Sascha en Klaske voor het invallen/coachen!

Volgende week heeft PC4 zijn eerste wedstrijd buiten Delft dit zaalseizoen, te gast bij ONDO in ’s Gravenzande. Nieuwe ronde nieuwe kansen!