Paal Centraal 4 – Vitesse 6

Zaterdagavond 27 januari, Paal Centraal 4 neemt het weer op tegen Vitesse. Nee niet de voetbalclub uit Arnhem, maar k.v.v. Vitesse 6 uit Barendrecht. Eerder in het seizoen had PC4 in de laatste minuut nog verloren van dit team, dus nu gebruikmakend van het zogenaamde thuisvoordeel zouden ze moeten winnen, toch?

Op een schoongeboende vloer na de zaalhockey en tentamens van de week werd er al vroeg begonnen met inschieten, hieraan was nog niet te zien hoe de wedstrijd uiteindelijk zou aflopen. Het startsignaal van scheidsrechter Tim Heijnen klonk en meteen werd het voor de tegenstander duidelijk wat voor scheids het was, schijnbaar hadden ze nog niet van de nieuwe regels over het knippen van de nagels gehoord. Hierdoor begon Vitesse de wedstrijd al verbaasd.

Voor PC4 begonnen in de aanval: Lucia, Lyanne, Ties en Hessel(terug van de blessurebank). In de verdediging begonnen Myra, Lisa, Matin en Wietse. De aanval moest nog duidelijk inkomen, want er werd er dicht verdedigd door Vitesse en hier was nog even geen antwoord op. Het eerste doelpunt viel dus helaas aan de kant van Vitesse na zo’n vier minuten. Vervolgens kwam er een strafworp voor PC, want er werd net iets tè dichtbij verdedigd. Helaas kon Ties zijn adrenaline niet bedwingen en ging de bal net naast het mandje. Gelukkig wist Hessel later een ferm afstandsschot door de mand te krijgen en werd er voor het eerst gewisseld van kant na acht minuten. Matin maakte kort na de wissel het tweede doelpunt voor PC4 en we stonden 2-1 voor. Helaas volgden er niet snel meer, maar kwam Vitesse met twee afstandsschoten van ver en een strafworp(nadat er een eerder wel was gemist) op een voorsprong van 2-4. Lisa probeerde PC4 deze helft weer op het goede pad te krijgen door een prachtig schot tot 3-4, maar na een doorloper tegen vijf minuten later was de stand 3-5. Tegen de laatste minuut wist Ties gelukkig nog een schot van dichtbij er in te mikken tot een tussenstand van 4-5. Wietse wist in de laatste minuut zijn eerste gele kaart ooit te bemachtigen en mogelijk ook de enige in de klasse op dit moment, ja zo serieus werd er gefloten. Er werd energiek gespeeld door Wietse en hij wilde zo graag zijn heer blokken, terwijl die vanaf de zwarte cirkel schoot in de laatste minuut, dat Wietse er doelbewust op vloog.

Voor de tweede helft werden Wietse, Hessel, Lisa en Lucia er uitgewisseld voor respectievelijk. Thijs, Thomas(onze invaller deze week van PC3), Bernice en Naomi.  Zij moesten voor een ommezwaai zorgen na de toch wat teleurstellende eerste helft. Spoileralert! Dat was gelukt! Nadat Lyanne vrij snel de gelijkmaker maakte en er werd gewisseld naar het andere vak schoten Matin en Thijs PC4 naar een 7-5 voorspring in de eerste 8 minuten. Zoekend om het gat verder uit te breiden volgde helaas weer een tegendoelpunt, maar invaller Thomas bracht het gat terug naar 2 met een fraai schot.  8-6 wissel van vak en Thijs liet zien dat hij op schot was door van twee verschillende zijkanten de bal er in te krijgen en een gat van 4 te slaan/schieten. Thomas kon het niet laten er nog een te scoren en Vitesse wist er ook een in te krijgen. Onze coach Dennis kon op dit moment zijn zenuwen niet inhouden en zei nog een keer dat PC4 er alles aan moest doen om het verschil vast te houden. Bernice gaf hierop haar antwoord en liet na de topscore van de vorige wedstrijd zien dat ze nog steeds op schot was 12-7. Een bruut blokje door Ties zorgde dat de bal weer snel terugkwam naar de aanval, zodat Thijs zijn vierde doelpunt kon maken. Vitesse liet hun hoofd nu al een tijdje hangen, maar wist toch nog terug te bijten tot 13-8, maar nadat Thomas zijn derde en Thijs zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd maakte, kwam er nog een wanhoopschot in de laatste minuut tegen voor een prachtige eindstand van 15-9! Paal Centraal 4 stond weer in de plus qua doelsaldo en weer veilig in de middenmoot van de competitie. Publiek bedankt, invaller Thomas bedankt en tot de volgende overwinning!