Paal Centraal 4 – Ten Donck 4

Zaterdag 13 januari was het eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd van PC4 in 2018. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de nummer twee, Ten Donck, waartegen we de uitwedstrijd na een goede inhaalrace met een punt verschil verloren hadden. Aangezien onze laatste wedstrijd overtuigend gewonnen werd, hoopten we deze goede lijn voort te zetten.

Aangezien Dennis de wedstrijd niet zou halen vanwege een dodelijk ongeluk op de A16, trok Hessel eenmalig het trainerspak aan en hij gaf ons belangrijke aanwijzingen. Als we net zo goed zouden spelen, mee zouden blijven scoren en volle strijd zouden leveren, dan was deze tegenstander prima te verslaan.  In de aanval begonnen Bernice, Myra, Matin en Wietse en in de verdediging begonnen Lucia, Naomi, Ties en Thijs.

PC4 begon goed aan de wedstrijd, door twee schoten van bernice was het na vijf minuten spelen al 2-0. Het werd 2-1 en door een wegtrekbal uit de rebound en wederom een schot van bernice werd het 4-1. Dit goede begin kon helaas niet doorgezet worden, want er werd in het volgende kwartier niet meer gescoord door PC4, terwijl Ten Donck zes keer op rij scoorde. Deze doelpuntendroogte werd gelukkig vlak voor rust doorbroken door een afstandsschot van Thijs en in de laatste seconden scoorde Wietse de aansluitingstreffer, 6-7.

In de rust werd ons verteld dat we de volle 200% zouden moeten geven en moesten blijven scoren. Lisa kwam erin voor Myra, Lyanne kwam in het veld voor Lucia en Ties werd vervangen door Rienk.

Ondanks hard werken aan het begin van de tweede helft, viel de eerste goal na de rust voor de tegenstander. Gelukkig was Thijs in de volgende aanval alert op de afvallende bal, waardoor de aansluiting weer gevonden was: 7-8. Ten Donck maakte het gaatje vervolgens weer twee, maar nu wist PC4 twee keer op rij te scoren, uit een schot van Matin en een van Bernice, om de stand gelijk te trekken. Nu moest het goede spel doorgezet worden, om in het laatste kwartier afstand te nemen van de gasten uit Ridderkerk. Helaas gebeurde het tegenovergestelde, Ten Donck scoorde drie keer op rij, waarna Bernice PC4 nog enigszins in de wedstrijd hield. Helaas kon het eerste verdedigingsvak niet meer tot scoren komen in de laatste 10 minuten. Dit kwam door slordigheid bij het uitbrengen in het andere vak enerzijds, en goede druk en slordig spel in het andere vak. Het slotakkoord was dan ook voor Ten Donck, die in de laatste minuut de eindstand op 10-13 brachten.

Ondanks dat er niet slecht gespeeld werd, heeft PC4 afgezien van de eerste minuten te lang achter de feiten aangelopen. Door twee perioden van weinig of geen doelpunten kwam de overwinning voor Ten Donck nooit in gevaar.

Over twee weken, op 27 januari, speelt PC4 opnieuw een thuiswedstrijd tegen een tegenstander waar met een punt verschil van verloren werd, kom dus allemaal naar het S&C om ons naar de overwinning te schreeuwen!