Paal Centraal 4 – ONDO 8

Op een prachtig zonnige thuiszaterdag mocht PC4 het spits afbijten tegen het achtste team van ONDO. Een ware Angstgegner voor ons. Tijdens vorige wedstrijden – waarin we sowieso een betrekkelijk laag aantal punten binnensleepten – maakten de Ondonezen ons dik in. Met ruim zeven punten verschil zelfs. Tom en Manuela hadden dan ook een duidelijke taak voor ons: dit maal winnen met zeven punten!

De weergoden stonden in ieder geval aan onze kant en schonken ons een prachtig blauwe lucht met een stralende (en belachelijk hete) zon. Wellicht dat we in deze verzengende hitte direct een zonnesteek opliepen, misschien waren we gewoon té bang om Tom en Manuela boos te maken (en geef ons eens ongelijk), of misschien waren het toch onze fantastische invallers. Hoe dan ook, wat volgde was een wedstrijd van ongekende klasse.

We begonnen al sterk. De spelers van ONDO konden nauwelijks met hun ogen knipperen of wij stonden al 2 punten voor! Zoals eigenlijk altijd was ons verdedigende werk best prima. En stiekem hadden we net als altijd best vaak een slechte pass. Maar wat nu het anders was, en wat duidelijk het verschil maakte, was dat we ons scorend vermogen hadden gevonden. Na dertig minuten liet het scorebord daarom een mooie 7 punten voor PC4 zien, tegenover slechts 3 voor ONDO! Tom en Manuela waren in de rust dan ook opvallend positief.

Hoewel we in een aardig aantal eerdere wedstrijden verslapten na de rust, bleven we deze keer sterk. De tegenstanders waren onderhand aardig gefrustreerd, terwijl wij vol goede moed waren. Daarom bleven we lekker scoren en lekker verdedigen. Onze droom om met zeven punten verschil te winnen bleef helaas precies dat: een droom. Een goal van ONDO in de laatste minuut bracht de eindstand naar een 13-7 winst voor PC4. Desondanks was de vreugde groot!

In volgende weekenden hopen we vaker zo’n mooi resultaat neer te zetten.