Paal Centraal 4 – ONDO 7

Deze zaterdag was het aan PC4 om de laatste korfbalinspanningen voor de Domcup te leveren. Met maar 1 thuiswedstrijd en de reis naar Utrecht al begonnen zaten de tribunes uiteraard vol schreeuwend publiek (thanks Floor) dus het team was er helemaal klaar voor.

Als deze wedstrijd gewonnen werd zouden we ONDO inhalen en de tweede plaats in de poule innemen, een mooi doel om naar toe te streven. Voor de wedstrijd deelde coach Melle ons mee gelijk scherp te zijn aan het begin van de wedstrijd en er goed op te zitten. Van ONDO wisten we al dat ze niet bekend zijn met het fenomeen ‘personal space’ dus die zouden ze dan van ons uit ook niet krijgen. Moest lukken!

Do had goed geluisterd en scoorde gelijk de eerste bal die ze aanraakte. Nu zaten we in hun hoofd! ONDO wist een paar minuten de 1-1 nog te maken maar moest PC daarna voor laten gaan tot een stand van 4-1 na 10 minuten. Dankzij punten van Gina, Niels en Tokkie wist PC deze voorsprong vast te houden en met een stand van 9-6 klonk het rustsignaal.

Ik heb zelf het rustpraatje niet mee mogen maken, maar het moeten enorm inspirerende woorden zijn geweest: binnen 7 minuten na de rust was de stand 12-6 en kon het eigenlijk al bijna niet meer fout gaan. ONDO voelde de bui ook hangen en begon zachtjes hun frustratie te uiten. De verdediging van PC was echter waterdicht en ONDO kon enkel nog een paar heel verre schotjes raken. Na een kwartier spelen stond PC nog steeds 15-9 en moest het doel zijn om niet in te kakken en het alsnog weg te geven. Rustig aanvallen uitspelen dus, en de verdediging dichthouden. Dit is goed gelukt, en hoewel er aan onze kant niets meer in wilde vallen gebeurde dat aan de overkant ook niet. De stand van 15-9 werd daarmee ook de eindstand.

Dank aan Timo M, Nathan en Liesbeth voor het invallen! Volgende week nemen we het op tegen 1 letter minder en trekken we naar Midden-Delfland voor de rematch tegen ODO 5.