Paal Centraal 4 – Ondo 6

Ik heb de eer om het wedstrijdverslag te schrijven van een hele mooie en bijzondere wedstrijd, waarom dit zo is kun je verderop lezen.

De Paal Massaal begon op zaterdagmiddag 26 mei met een hele mooie openingswedstrijd van Paal Centraal 4 tegen Ondo 6. Ondo stond op dat moment net boven ons in het klassement met een gelijk aantal punten, maar een beter doelsaldo. Het was dus tijd voor een hele spannende kampioenswedstrijd in eigen huis tegen onze grootste concurrent.

In de ochtend stroomde het langzaam vol met vrienden, familie, bekende en natuurlijk PC-ers. Ik wil dit mooie verhaal beginnen met het bedanken van jullie allen voor jullie support namens PC4!

Voor de wedstrijd werden onze namen één voor één omgeroepen door Laura en mochten we oplopen. De aanval begon met Ties, Hessel, Lyanne en Noortje. De verdediging begon met Paul, Thijs, Bernice en Lisa. Paul nog bedankt voor het invallen!

Helaas begon de wedstrijd met een openingsschot van Ondo. Gelukkig konden wij vervolgens telkens reageren en bleef de score dus gelijk. Er is in de eerste helft gescoord door Paul, Hessel (2x), Lisa, Noor en Bernice. We hebben één vrije bal tegen gekregen die zat en Mattien is er in de eerste helft in gekomen door Paul. We gingen met 7-5 de rust in. Een hele spannende eerste helft waaruit bleek dat we zeker nog niet gewonnen hadden. Maurits gaf een goede speech over dat we moesten blijven werken en strijden voor de overwinning.

Naomi kwam er na de rust in voor Lyanne en Myra kwam erin voor Lisa. Hessel opende de tweede helft met een mooi schot. Vervolgens volgde er twee tegendoelpunten. Gelukkig wist Bernice daar verandering in te brengen en daarna volgde een mooi schot van Naomi. Daarna scoorde Ondo en vervolgens scoorde Myra en stond het 11-8. Ondo scoorde daarna en vervolgens scoorde Hessel. Vervolgens lag het scorend 10 minuten stil en werd het daarna 12-10. Toen kreeg Ondo een strafworp. Iedereen zat vol spanning, want we waren zo dichtbij het kampioenschap en hadden hier keihard voor gewerkt. Gelukkig ging de strafworp mis. Ik was hierdoor erg opgelucht. Met nog 5 minuten op de klok wist ik dat we dit niet meer weggingen geven. Mattien kreeg nog een publiekswissel, een hard applaus en een mooie fles wijn. De wedstrijd eindigde met 12-10!! Er volgde grote vreugde en blijdschap, want PC4 is voor het eerst in de geschiedenis kampioen geworden! Ik ben super trots op mijn team!!! We did it!

Volgende week gaan wij het jaar afsluiten met de laatste wedstrijd en die is tegen de Meervogels. Laten we nog één keer laten zien waarom wij kampioen zijn!