Paal Centraal 4 – ONDO 4

Zaterdag 9 februari stond voor PC4 de thuiswedstrijd tegen ONDO 4 op het programma. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd diep in het Westland na een zeer spannende strijd door PC4 gewonnen met 7-8. De teams waren dus flink aan elkaar gewaagd en de wedstrijd had alles in zich om weer een spannende pot te worden.

Nadat enkele gebruikelijke laatkomers ook hun schoenen aan hadden, kon er aan het inschieten worden begonnen. Toen de wedstrijd eenmaal begon zette ONDO gelijk de toon. Al in de eerste minuut werd er een schot gescoord en was het aan PC4 om te antwoorden. Echter was het voor ons erg lastig om in ons spel te komen. ONDO leek wat beter hun spel te kunnen maken en ondanks dat ze het tempo van het eerste doelpunt niet door hadden kunnen zetten, keken we na 15 minuten spelen wel tegen een 3-0 achterstand aan. Echter bleef PC4 sterk aanvallen waardoor ONDO het flink lastig bleef krijgen. Dit resulteerde in een vrije bal die Bernice zonder problemen in de mand legde. Helaas was de dame van Bernice flink op schot en antwoorde gelijk na de wissel met een doelpunt. Nu was het zaak voor de aanval om de aansluiting te zoeken. Wietse en Rienk kregen veel ruimte voor het schot, maar de bal weigerde door de mand te vallen. Na een aantal lange en goede aanvallen lukte het Wietse dan toch om de 2-4 op het scorebord te krijgen. Echter hadden de lange aanvallen blijkbaar veel energie gekost, want ONDO corrigeerde dit gelijk vrij gemakkelijk met een doorloopbal. Lindi zorgde er echter met een mooi schot voor dat we slechts met een 3-5 achterstand de kleedkamer (aan de andere kant van X) op gingen zoeken, nog zeker geen reden tot paniek.

Na een goede toespraak door de coaches Daan en Bram kon er vol vertrouwen aan de tweede helft worden begonnen, er was immers nog niets verloren. Na 5 minuten opende Noortje (tot haar eigen verbazing) de score met een mooi afstandsschot en was de achtervolging ingezet. ONDO zat echter ook niet stil en de dame van Bernice bleef raakschieten. Maar Bernice liet het daar niet bij zitten en liet haar dame gelijk zien dat zij net zo goed kan scoren. Na haar aansluitingstreffer viel het echter stil in de aanvallen van PC4, waardoor ONDO de 5-6 voorsprong uit wist te bouwen naar een 5-9 voorsprong met nog 10 minuten op de klok. Ze leken vrij gemakkelijk met de overwinning naar huis te gaan en het was voor PC4 zaak om vooral lekker door te blijven spelen en de kansen te zoeken. Deze aanpak leek echter erg effectief te zijn. PC4 kwam hierdoor aan het eigen spel toe en dat zorgde voor een spannende slotfase. Door schoten van Lindi, Wietse, Jordi en Tim werd ONDO met een stand van 9-11 op 2 punten genaderd. De frustratie sloeg duidelijk toe bij het team uit ’s-Gravenzande en bij PC heerste de hoop op een klein wonder. Echter bleef deze uit en ONDO verzegelde de winst met een schot wat de eindscore op 9-12 bracht.

Ondanks het verlies heerste er een deels opgewekte sfeer tijdens de nabespreking. ONDO had voornamelijk geleund op enkele spelers met een sterk schot wat lastig te voorkomen was. PC4 had in de tweede helft goed de rust gepakt wat resulteerde in een aardige comeback. Het was jammer dat er niet weer gewonnen kon worden, maar er was genoeg om mee door te werken dit seizoen en geeft vertrouwen om mee door te gaan richting het einde van het seizoen.