Paal Centraal 4 – Nexus 3

1 oktober was de dag van de eerste return, tegen Nexus. De vorige keer heeft PC4 in Schiedam met 7-8 aan het kortste eind getrokken, maar wel na een sterke eerste helft. Een tegenstander waar in principe dus van te winnen valt.

Door een samengepakt programma van uitwedstrijden konden de vaste coaches niet aanwezig zijn. Gelukkig waren Richard en Isabella bereid gevonden om de taak op zich te nemen en dus konden we alsnog rekenen op de nodige instructies vanaf de zijlijn en een duidelijk praatje vooraf. De vakken van vandaag: aanvallend Menno, Niels, Sophie en Anneloes, en verdedigend Sander, Tim, Lyanne en Jonette.

In tegenstelling tot de vorige keer mocht PC4 dankzij Menno dit keer de score openen. Met een schot nog wel, wat vandaag verder lastig te doen bleek dankzij de aanwezige wind. Veel schoten troffen geen doel, maar verdedigend zat alles goed in elkaar en met de vele aanvallen kroop de score stukje bij beetje omhoog. Uiteindelijk werd het rust met 5-3 op het bord in het voordeel van PC. Nog geen tijd om rustig te genieten; voornamelijk in de passing was er nog winst te behalen, wat ook sterk werd benadrukt door de invalcoaches. Jeffrey werd voor Niels in het veld gebracht en Do voor Lyanne.

Nexus had kennelijk ook waardevol advies gekregen in de rust en kwam vlammend het veld weer in met vier doelpunten, waardoor het 5-7 stond en er opeens veel werk aan de winkel was. Het spel werd wat fysieker, voornamelijk gekenmerkt door een serie aanslagen op Menno die de wedstrijd daardoor niet af kon maken en weer door Niels werd vervangen. Nexus loopt nog uit naar 6-9, maar vervolgens wordt er een eindsprint ingezet en komt PC4 langszij met 9-9. Helaas komt het eindsignaal net vier minuten later dan we graag zouden willen en schiet Nexus er nog twee afstandsschoten in, waardoor de punten weer net niet zijn binnengehaald. Wel zijn er vandaag veel meer goede kansen gekomen, aanvallend zat alles beter in elkaar en we kunnen stellen dat we als team vlot vooruitgang boeken. Volgende week winnen!!