Paal Centraal 4 – Maassluis 5

Lieve lieve lezers,

Op de druilerige zaterdag mocht pc4 de thuiszaterdag openen.

Met volle moed en schoenen vol met water gingen we de wedstrijd in tegen Maassluis 5. Hoewel wij vaak als bij elkaar geraapt team hadden wij vandaag wel 6(!) eigen dames en alle eigen heren. De eer van bij elkaar geraapt zooitje zijn was nu aan de tegenstanders die 2 teams bij elkaar had gegooid en hierdoor met een hele familie (tante,moeder,vader,neef,nicht) tegen ons mocht spelen.

Met de opdracht om elkaar veel te high-5en (thanks Tom).
Helaas kregen we hier in het begin nog niet veel de mogelijkheid voor. De eerste 5 doelpunten waren namelijk voor de tegenstanders (zal die nauwe familieband wel zijn geweest).

Maar gelukkig hadden wij onze sterspeler Jens weer in het veld die met een doorloopbal ons eerste doelpunt op de kaart bracht. 1-5
Sander zag dit en raakte direct geïnspireerd om zelf met een korte kans ook te scoren. 2-5
Het spel liep wel het spel liep niet, de tegenstanders kropen onder onze benen door om de bal te pakken, de ballen glibberden uit iedereen z’n handen maar de kansen waren er! De afronding liet wel wat te wensen over… behoorlijk wat.

Na enkele high-5s, de halve toeschouwer zijlijn die vertrok en duizeligmakend aantal wissels (want ja we hadden ze nu toch) mochten we na de rust weer verder.
Helaas was de tegenstander zo geinspireerd door onze kansen dat zij er 2-6 van maakten.
Maar Lyanne kwam terug met een ver schot 3-6 en toen Maassluis met 3-7.
Sander was opdreef en maakte voor ons de 4-7 met een schot.

*special mention voor de aantekening in de livescore, het schot van Menno zat blijkbaar echt net. Dus in ons hart tellen we die ff mee.
We spoelen even vooruit spoelen van de 4-7 naar de 4-11 want dat is toch niet zo interessant ;p.
De laatste 5 minuten waren echt onze minuten, want het spelletje wat we de hele wedstrijd doelpuntloos aan het spelen waren begon eindelijk z’n vruchten af te werpen. Ze gingen er in!
Het begon met een schot van Menno die er mooi in draaide 5-11.
En toen een schot van Soppie 6-11.
En daarna zelfs nog een korte kans van Tokkie 7-11! En je mag geloven dat de high-5s je om je oren vloog hoor!

Als de wedstrijd nog een derde helft had hadden we gewonnen.
Blijkt maar weer dat onze beste helft de 3e helft is. Maar geen zorgen, met de tap langs het veld hebben we alsnog gewonnen ;).

Kusjessssss Do