Paal Centraal 4 – KCR 9

Afgelopen zaterdag speelde het gezelligste team van onze mooie vereniging thuis bij X tegen KCR uit Ridderkerk. De aanval startte met Sophie, Do, Niels en Tok. De verdediging startte met Conchita, Ilze, Menno en Werner. De scheidsrechter was onze eigen bondsscheidsrechter Timon. Van de vorige wedstrijden hebben wij geleerd dat wij best aardig een balletje kunnen spelen, we hebben alleen wat last van die deksel die telkens op onze korf zit. Met dit in gedachten zijn wij met goede moed de wedstrijd begonnen.

Aan het begin van de wedstrijd ging het zeer gelijk op tussen de beide teams, aan beide kanten werden goede kansen gecreëerd en ging er hier en daar ook nog een balletje in. Echter lukte het KCR toch om halverwege de eerste helft uit te lopen tot een 2-5 voorsprong, waarna PC4 weer aan de bak moest. En aan de bak gingen ze, door twee mooie schotjes van Niels en Werner kwamen we weer terug tot 4-5, er was weer hoop en de vechtlust was duidelijk zichtbaar. De drang om te winnen was zeker aanwezig, alleen ging het weer vaak mis in de afronding. De kleedkamers werden uiteindelijk opgezocht na een spannende eerste helft met een stand van 4-7.

In de tweede helft kwam Anneloes erin voor Conchita en Jochem voor Niels. Er was weer werk aan de winkel, we kregen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel. Zo ook scoorde Menno gelijk aan het begin van de tweede helft, het visitekaartje was hiermee afgegeven aan de tegenstander. Zo werd er over een weer gescoord en was de stand halverwege de tweede helft maar liefst gestegen naar 7-10.

Toen gebeurde er iets opmerkelijks, door het fanatisme in het spel van beide partijen ontstond er een grote botsing onder de paar bij de verdediging van PC4. Werner was met zijn tegenstander aan het duelleren voor de bal en sprong hierdoor heel hard tegen de andere heer van KCR op, deze klapte vervolgens heel hard met zijn hoofd tegen de paal en begon sterretjes te zien. Na een onderbreking van maar liefst 10 minuten was de heer uit het veld gedragen en kon het spel verder. De heer zou later nog onderzocht worden door ambulancepersoneel.

De wedstrijd ging er niet minder om spelen en de spanning was nog steeds om te snijden, in de laatste minuut bij een stand van 10-13 ging het er echter alleen nog om wie het laatste woord zou gaan hebben. Dit laatste woord is afgegeven door ons eigen team. Werner vond het allemaal maar mooi geweest en schoot de bal vanaf de hoek van het veld richting de korf, tijdens de vlucht van de bal werd de wedstrijd afgefloten, maar de goal telde. Er is weliswaar niet gewonnen, maar toch voelde het wel degelijk zo voor PC4.

PC4 speelt over 3 weken pas weer zijn volgende wedstrijd, toevallig ook tegen KCR, deze gaan we wel winnen.