Paal Centraal 4 – Fortuna 7

Na de winst van Nederland tegen Amerika was het kort daarna aan PC4 om hetzelfde te laten zien. Op een door Conchita en Werner secuur schoongemaakte zaal begon de wedstrijd stipt om half 7 met onze lieftallige penningmeester als scheidsrechter.

Het is een taaie wedstrijd voor PC4, Fortuna zit er dicht op waardoor het spel vertraagt. De bal gaat er in eerste instantie moeilijk in, gelukkig lukt het wel om het spel van Fortuna dwars te zitten met een reeks goede onderscheppingen. Resultaat is een eerste helft waarbij het ene vak voornamelijk aanviel, en de ander voornamelijk verdedigde. Na 30 minuten stond de tussenstand op 6-6.

Om met de druk om te gaan kregen we het advies om de tegenstander op te zoeken in onze lijnen, precies waar we de afgelopen weken al een beetje op trainden. Verder kon de druk op Fortuna met de verdediging nog wel wat opgevoerd worden. Twee duidelijke doelen dus om de tweede helft mee te starten.

Met de start van de tweede helft begonnen de doelpunten wat meer te vallen bij beide teams. De goals van Niels en Sander bracht dit de score tot 8-9. De druk van Fortuna hield het spel van PC echter achter op dat van Fortuna. In combinatie met een heer die in de tweede helft uitzonderlijk zuiver werd in zijn schot vanaf de zijlijn, betekende dit helaas dat Fortuna uit kon lopen naar een score van 10-16.

Deze wedstrijd heeft in ieder geval een stel duidelijke punten gebracht om aan te werken tijdens de trainingen. Julia en Sofie; bedankt voor het invallen!