Paal Centraal 4 – Excelsior 10

Deze zaterdag was het tijd voor de rematch tegen een van de andere Delftse verenigingen in onze poule.

We stonden bijna klaar om te gaan beginnen, echter dachten een stel voetballers uit Hoek van Holland dat het een goed idee was om te roken in de kleedkamers. Het resultaat: Zij lekker warm in de kleedkamers, terwijl wij in de kou moesten wachten tot het gehele gebouw gecontroleerd was. Gelukkig hadden we Lyanne met wat klassiekertjes als “Noodgeval,” “Firework” en “Fireball” om ons te vergezellen tijdens het wachten. Eenmaal afgekoeld, konden we weer naar binnen om onze warmloopreeks opnieuw te voeren en daarna te beginnen aan onze wedstrijd. Tegen alle verwachting in had het brandalarm geen naweeën.

De wedstrijd ging van start met een aanval Lyanne, Menno, Niels en Sophie, terwijl Anneloes, Ilze, Jeffrey en Tim kort daarna de verdediging op mochten pakken. Excelsior liet er geen gras over groeien, en kwam binnen paar minuten op 0-2 uit. De druk door de verdediging van Excelsior lag hoog, wat het spel van PC flink belemmerde. De bal gaat moeizaam rond, waardoor de korf moeilijk te vinden is. Met een tweetal doelpunten van Lyanne en Menno, maar een handvol meer van Excelsior stond de stand op 2-7 rond de 20e minuut. Het werd er niet gezelliger op in het veld door een stel onnodige opmerkingen van de tegenstander. Met nog een laatste schot van Niels gingen we met 3-8 de rust in.

De frustratie lag hoog in de rust, mede door het gedrag van de tegenstander en de druk die we kregen. De opdracht die we meekregen: Ons eigen spel blijven spelen en iets meer de 2-2 proberen op te zoeken. Dat ging de eerste 10 minuten van de 2e helft goed. Het lukte om de aanval dicht te houden en kansen op te zoeken. Het bleef echter lastig om het gat in de korf te vinden, waardoor we met 10 minuten op een 4-8 uitkwamen na een mooi kansje van Tim. Helaas bleef het daarbij, en raakte PC vermoeid in de loop van de 2e helft. Dit betekende dat Excelsior langzaam weer punten kon gaan scoren, terwijl de aanvallen van PC korter werden door balverlies tijdens het rondspelen.

Hiermee kwamen we uit op een 4-14 aan het einde van de wedstrijd.