Paal Centraal 4 – DES (8)

De laatste wedstrijd van het veldseizoen hadden we slechts 1 doel: ongeslagen blijven. Dat was afgelopen donderdag net gelukt, met een gelijkspel tegen ONDO. Nee, het hoefde niet weer zo spannend te worden.. Nadat iedereen was gearriveerd met of zonder (frisdrank)kater, was het tijd om de stilte op het sportcentrum te gaan verstoren. In de aanval begonnen Lucia, Wiep, Wietse en Tim. Niet Tim Heijnen, maar superreserve Tim Mulder, die om 3 uur ’s nachts nog een basisplek toebedeeld kreeg van Daan. (Aangezien onze coach zich zorgen maakte over de staat waarin Rienk zich vermoedelijk de ochtend erna in zou bevinden.) De verdediging bestond uit Lisa, Noortje, Jordi en Thijs.

Het was een goede start van PC, na 16 minuten stonden we op 6-1 voorsprong. Helaas wist DES daarna weer terug te komen en gingen we met 7-6 de rust in. Verbijsterd over dit verloop was het tijd voor een bekertje groene ranja en een aanvalsplan. Lisa zou gewisseld worden voor Anne. Jordi had een beetje last van zijn enkel, maar ging het nog wel proberen.

Na de rust wist DES gelijk te maken. Een wissel was nodig voor Jordi, wat onze coach voor een keuze stelde: gaat Rienk spelen of ga ik zelf het veld in? Na een snelle shirtjes wissel deed hij het laatste. Gelukkig kon Tim (Heijnen) het coachen van Daan overnemen. Niet geheel onbegrijpelijk had het aanvalsvak tijd nodig had om de draai te vinden na deze 2 wissels. Gelukkig kon de verdediging het dichthouden en wisten Noortje en Daan te scoren. Na 21 minuten kon er eindelijk gewisseld worden en kon het andere vak ook nog een puntje maken. Met 10-8 op het scorebord floot scheidsrechter Danny de wedstrijd af. We hadden ons doel bereikt, ongeslagen kampioen! -Met dank aan alle reserves!- Op naar de zaal..