Paal Centraal 4-DES 6

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de 7e Delftse Derby van het seizoen voor PC4, deze keer thuis tegen DES 6. Dit was dezelfde tegenstander als vorige week, waar PC4 haar tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld, maar helaas met 16-12 verloor. Ons goede spel van vorige week gaf echter hoop op een opnieuw spannende wedstrijd, en zelfs op de eerste overwinning van 2019. Ons werd op het hart gedrukt dat als we ons eigen spel zouden spelen en net zo veel strijd zouden leveren als vorige week, we een prima kans hadden om de punten op het eigen sportcentrum te houden. In de aanval begonnen Lucia, Noortje, Rienk en Wietse en in de verdediging begonnen Wiep, Lindi, Jordi en Thijs.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Waar PC4 nog wel eens moeite heeft met scoren in de eerste minuten, was het al snel raak; Wietse schoot van afstand de 1-0 binnen. Helaas kwam een snel antwoord van DES, dat de 1-1 maakte na een makkelijk gegeven strafworp. Na de vakwissel werden er prima aanvallen gedraaid door PC, maar ondanks zeer goed verdedigen van de thuisspelende ploeg schoot DES twee keer van afstand raak, 3-1. Gelukkig bleef de aanval goed draaien, kwamen er prima kansen en werd het door de verdediging flink dichtgehouden. Hierdoor kwam DES minder in de wedstrijd, wat beloond werd door twee rake afstandsschoten van Noortje, die de meeste goals zou maken deze wedstrijd (4). Echter, door pech in de afronding in het andere vak, kon PC4 niet over DES heen, dat dit benutte door de 3-4 te maken, maar gelukkig kwam daar snel een antwoord van Thijs, die van een paar meter keurig raak schoot. Nu ging het snel, na een nieuw doelpunt van DES schoot Wietse zijn tweede van de wedstrijd binnen, wederom van afstand, waardoor het spannend bleef. Helaas kon DES in de laatste minuten van de eerste helft nog twee keer scoren, waardoor de ruststand net als vorige week op 2 punten verschil bleef steken in het voordeel van DES: 5-7.

In de rust kwamen de terechte complimenten over de eerste helft, waarin goed en fel verdedigd werd, en die perspectief bood voor de tweede helft. Als we zo door zouden blijven spelen als in de eerste helft, en de ballen ook gingen vallen, zou DES het nog heel moeilijk krijgen met ons.

De tweede helft werd begonnen met dezelfde spelers als de eerste helft, aangezien er geen aanleiding was om invallers in te brengen. PC4 begon wederom goed, na de 8-7 van DES, werd de verdedigende druk opgevoerd, waarna DES in de volgende 16 minuten niet meer tot scoren zou komen. In onze aanval bleef men goed combineren, waardoor PC4 kans na kans kreeg. En in tegenstelling tot de eerste helft, waar menige bal er via de korf uitstuiterde, gingen de ballen steeds makkelijker door de korf. Eerst scoorde Rienk van afstand, daarna scoorden Lindi en Jordi van afstand, en daarna bezorgden Rienk en Wietse PC de eerste voorsprong van twee punten. Helaas wist DES nu de korf ook iets makkelijker te vinden en maakte er van afstand 10-9 en 10-10 van, maar hierna kwam DES er niet meer aan te pas. De verdediging hield het erg goed dicht, DES kon alleen maar korte aanvallen draaien en hun frustratie werd groter en groter. Manuela kwam het veld in voor Lucia, waarna Noortje via een vrije bal de 11-10 binnen schoot. Wietse maakte er 12-10 van, en Jordi schoot de 13-10 binnen, met nog vijf minuten te spelen. Gedurende die vijf minuten lukte het DES niet om hun spel aan te passen en om dichterbij te komen. Ze scoorden nog wel de 13-11, maar aangezien Noortje in de daaropvolgende aanval de 14-11 raak schoot, was de wedstrijd gespeeld.

We kunnen trots zijn op deze wedstrijd, waarin we nog beter speelden dan vorige week en waarin DES geen oplossing kon vinden voor onze verdedigende druk en goed uitgespeelde aanvallen. PC4 zal nog twee wedstrijden spelen, waarin hopelijk nog meer goed spel vertoond zal kunnen worden en die hopelijk nog een aantal punten op zullen leveren.

Manuela, bedankt voor het invallen en supporters, bedankt voor de goede opkomst voor deze wedstrijd.