Paal Centraal 4 – Avanti/Post Makelaardij 12

Deze zaterdag had PC4 de eer de allereerste officiële competitiewedstrijd van dit seizoen voor PC te spelen. Er werd wat tegen de weersvoorspelling van 30 graden op gekeken, maar onze nieuwe coaches waren vol vertrouwen dat we desondanks makkelijk moesten kunnen winnen. Dan moesten wij daar natuurlijk toch gewoon voor gaan. Avanti voelde zich in ieder geval al zodanig bedreigd door ons dat er een heer als dame werd ingezet.

Snel nadat we begonnen werd al wel duidelijk dat we hier inderdaad best punten uit moesten kunnen halen. In de verdediging lukte het ons om goed bij de tegenstander te blijven, en er werd lekker meegevangen. In de aanval werd voldoende ruimte gelaten voor onze kansjes. Helaas wilden die kansen lang niet allemaal vallen, waardoor er aan beide kanten weinig punten gescoord werden. Het ging echter wel gelijk op, en de rust ging in met een score van 4-4.

Na wat verfrissende limo, bemoedigende woorden van de coaches en met een paar frisse spelers in het veld kon de wedstrijd verdergaan. De score bleef gelijkop lopen, met af en toe een kleine voorsprong voor PC. Zo stond de stand na 20 minuten op 7-7. Op dat moment besefte iedereen opeens weer hoe warm het eigenlijk was en wilde het aan de kant van PC even niet meer lukken. Bal na bal stuiterde op de rand van de korf. Zo kon Avanti binnen een paar minuten uitlopen tot 7-10. PC bleef vechten tot de laatste seconden en wist in die laatste minuut nog 2 keer te scoren, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd met een stand van 9-10 eindigde.

Geen winst dus, maar een spannende pot die veel belooft voor dit seizoen! Er moeten zeker nog wel wat punten te halen zijn. Julia, Sander en Chris bedankt voor het invallen, en volgende week gaan we er bij Achilles weer voor!