Paal Centraal 3 – Weidevogels 4

‘Nieuw jaar, nieuwe kansen!’ Het klinkt allemaal een beetje cliché en dat is het eigenlijk ook. Bij korfbal is het dan ook eerder nieuw seizoen, nieuwe kansen. Toch voelt de eerste wedstrijd na de kerstvakantie ook een beetje als een nieuwe kans, iedereen heeft even een beetje uit kunnen rusten en kan weer met vol goede moed beginnen aan de wedstrijden.

Wij met PC 3 wachten helaas nog steeds op een overwinning in de zaal. Vandaag zouden we dan ook weer volop voor de punten gaan! Na een praatje van Maurits en even bij elkaar gezeten te hebben met de vakken om de laatste dingetjes door te spreken, begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen met Eline, Fenne, Matthijs en Tom T. in de aanval en Anne, Jannieta, Danny en Tom B. in de verdediging. Thyrza, Bob en Thomas hielden de bank warm. Susan was helaas geblesseerd dus die mocht alle doelpunten bij houden.

De tegenstander begon iets feller en binnen een paar minuten keken we tegen een achterstand van 3 punten aan. Gelukkig konden we vanaf de 6e minuut wat terug doen. Jannieta kreeg een strafworp mee die Danny zonder moeite afmaakte: 1-3. Helaas was daar gelijk weer het tegen doelpunt. In een periode van 10 minuten met een aantal afstandsschoten en een strafworp van Tom T., Danny en Fenne kwamen we terug tot 4-5. Danny en Tom B. hadden het slotakkoord van de eerste helft en zo konden we de kleedkamer, uhm bedoel gang, opzoeken met een 6-6 ruststand.

De opdracht voor de tweede helft was de goede mensen op de goede plekken neerzetten en zo blijven scoren en de wedstrijd binnen halen. Helaas scoorde Weidevogels na de rust gelijk 5 keer en wist van ons alleen Tom B. de korf te vinden. Daarom stond het na 6 minuten spelen in de tweede helft al 7-11. Vanaf dat moment hadden wij de flow weer een beetje te pakken en scoorde Danny eerste een afstandsschot, daarna versierde Anne weer een strafworp die afgemaakt werd door Danny en schoot ook Matthijs raak van afstand. Zo stond er halverwege de tweede helft een stand van 10-11 op het bord. Helaas wisten we deze lijn niet door te trekken en stond er uiteindelijk een 13-17 eindstand op het scorebord. Helaas weer geen punten voor PC 3 en staan we nog steeds onderaan in de poule met nul punten. Iedere week zullen we weer gaan strijden voor de punten en ik weet zeker dat ook wij een keer van de nul af zullen komen dit zaalseizoen! Dan wil ik nog even iedereen die ons kwam aanmoedigen bedanken en natuurlijk ook Thyrza voor het wissel zitten en de invalbeurt!

Volgende week staat KVS/Maritiem 7 op de planning, zij staan met 4 wedstrijden gespeeld op de 5e plek met 2 punten. Alle kans dus weer op een overwinning!

Scores: Danny 5x, Tom B. 3x, Matthijs en Tom T. 2x en Fenne 1x