Paal Centraal 3 – Valto 5

Zaterdag 9 februari werden de eerste twee punten van het zaalseizoen binnengesleept door het derde team van onze vereniging. Na een moeizame start met wisselvallige resultaten, lukte het eindelijk van de nul af te komen. Dit smaakte voor het team naar meer, dus de motivatie om de winst binnen te slepen was ook afgelopen zaterdag hoog. Valto 5 was voor het team ondertussen een bekende tegenstander en het team wist daardoor dat het alles uit de kast moest halen om de punten in huis te houden. Het huis was deze keer de altijd gezellige hal van Fortuna.

Na een spannende slotfase van de wedstrijd van het eerste, was het de beurt aan Paal Centraal 3 om het strijdveld te betreden. Helaas lukte het team niet overtuigend te starten tegen het sterke Valto, dat binnen twaalf minuten zes doelpunten wist te maken. Het enige antwoord van het team uit Delft was een strafworp, die door Danny keurig in de korf werd gelegd.

De valse start schudde het team wakker en Laurie, Fenne, Danny, Tom en Tom wisten alle vijf de korf van afstand te vinden. Maar ook in deze fase van de wedstrijd wisten de gasten uit De Lier een antwoord te geven. Een minuut voor het einde van de eerste helft was de stand daarom een schrale 6–12. Laurie wist in de laatste seconden van de wedstrijd van verre afstand nog de korf te raken, maar ook hierop reageerde Valto met een goal in de laatste seconde.

De ruststand van 7–13 was onvoldoende voor de Delftenaren. Er moest daarom scherp worden gestart in de tweede helft. Fenne verruilde het veld voor de bank en Susan nam haar plaats in. Echter, na een doelpunt van afstand van Jannieta, moest zij helaas het veld echter weer achter zich laten door een blessure. Paulien trok daarom haar wedstrijdshirt nog eens aan, na haar eigen wedstrijd in het tweede.

Na het eerste tegendoelpunt in de tweede helft, trok ook Bob zijn wedstrijdshirt aan om Tom Bosma te vervangen. De bal vond gelukkig opnieuw de weg naar de korf dankzij Tom Teeuwen (2x) en Danny (2x). Maar ook in deze fase wist Valto mee te scoren. In de slotminuten probeerde coach Maurits de aanval nog te forceren door Thomas in het veld te brengen voor Matthijs. Ondanks luid gejuich van de supporters van Paal Centraal, wist het team de korf nog maar één keer te vinden. Paulien zorgde voor 13 thuisdoelpunten, maar dit was niet genoeg om over de 21 doelpunten van Valto te komen.

De komende twee weken heeft het team de tijd om de wedstrijd te verwerken en de motor sterker op te starten. Op 9 maart staat de wedstrijd tegen ODO in Maasland op het programma. Hier zullen de Delftenaren hun uiterste best doen om twee punten mee terug naar Delft te nemen.

Doelpunten: Danny (4x), Tom Teeuwen (3x), Laurie (2x), Tom Bosma, Fenne, Paulien, Jannieta