Paal Centraal 3 – Valto 5

Vorige week verloor PC3 een spannende wedstrijd van KVS, maar deze week waren we vastbesloten het niet uit handen te geven.  De tegenstander was Valto 5 uit de Lier. Een ploeg die een week geleden nog bovenaan stond in onze poule, maar wij lieten al tegen Olympia zien dat dat niet zoveel uitmaakt.

Er werd ons door X beloofd dat de zaal voor de competitiewedstrijden schoongemaakt zou worden, maar dat bleek niet gebeurd te zijn. Het resultaat was een zaal die stoffiger was dan een graftombe uit een Indiana Jones film. Na wat geveeg kon je eindelijk niet meer moonwalken over de zaal dus besloten we maar dat het niet veel beter ging worden dan dit.

Er was wat verwarring hoe laat de wedstrijd precies zou beginnen, maar uiteindelijk begon de wedstrijd om 5 over 5 onder leiding van Ruben. In de aanval begonnen Arjan, Matthijs, Lisa en Marloes en in de verdediging Danny, Richard, Fenne en Manuela. Net als vorige week schoten we goed uit de startblokken en stonden we na een paar aanvallen 2-0 vol.

Dat tempo konden we niet de hele wedstrijd volhouden dus gedurende de 1e helft nam het aantal doelpunten af en werd er vooral om en om gescoord. We gingen de rust in met een tussenstand van 8-5. Onze coaches Laura en Yannick drukten ons erop om vast te houden aan waar we op getraind hebben en vooral rust te houden.

Bram werd er in de 2e helft zo’n 10 minuten ingezet (bedankt voor het invallen!) om wat zekerheid en vertrouwen in de rebound te brengen. Gedurende deze periode liepen we uit naar een voorsprong van 6 punten. De gehele 2e helft lagen de schotpercentages vrij hoog en werd het een aanvallend leuke wedstrijd. Valto probeerde nog wel terug te komen maar het was niet genoeg. Eindstand: 18-14.