Paal Centraal 3 – Valto 5

Voor Paal Centraal 3 stond er wederom een wedstrijd op het programma tegen een oude bekende: Valto 5. Dit jaar mocht de ploeg van Yannick en Maurits al 3 keer eerder tegen hen aantreden en alle 3 de keren werd er verloren. Het beloofde dus een pittige klus te worden om tegen Valto punten uit het vuur te slepen.

Het eerste verdedigingsvak liet zich verassen in de beginfase want binnen no time stond het al 0-2 achter. Valto speelde snel en met veel crosspasses waardoor PC3 z’n tegenstander gauw kwijt was. Direct zaak dus om er een schepje bovenop te doen. En zo geschiedde; via Minke en Tom B. was de schade binnen 4 minuten weer gerepareerd en stond het weer gelijk: 2-2. Valto liet zich echter niet gek maken en scoorde rustig door. Van afstand was het 3 keer raak en stond het halverwege de eerste helft 2-5. Qua spel deden beide ploegen totaal niet voor elkaar onder. Tijd dus om dat in de score ook terug te laten komen. Met goals van Tom B. en Fenne was er weer de aansluiting. En net dat we dachten gelijk te kunnen maken, scoorde Valto direct weer van afstand: 4-6. Hierna was het echter alleen PC3 wat het spel dicteerde. Met doelpunten van Danny, Tom B. en daarna Matthijs, allen van afstand, kwam PC3 op haar eerste voorsprong van de wedstrijd: 7-6. Iedereen geloofde er voor de volle 100% in dat we deze pot konden gaan winnen en werkte er keihard voor. Met man en macht werd er verdedigd, maar de thuisploeg kon niet voorkomen dat er toch een gelijke stand op het scorebord stond toen men de rust in ging: 9-9 (met doelpunten van Minke en Tom T.)

Na de rust was iedereen erop gebrand om verder te gaan waar we gebleven waren, maar de ballen wilden niet vallen. Valto had duidelijk de opdracht meegekregen iets korter te verdedigen en dat had effect. De passing werd wat minder en het aantal kansen nam ook af. Toch werden er nog prima aanvallen neergezet met ook goede kansen om de voorsprong weer te pakken, maar dit lukte echter niet. Gelukkig had de verdediging het goed onder controle en zodoende werd er 10 minuten lang niet gescoord. Valto was het eerst die de korf wist te vinden waarna snel ook hun tweede doelpunt van de tweede helft volgde. Na de vakwissel liet Eline zien dat ze de hele wedstrijd er al goed in zat en bekroonde dat met een puik afstandschot zo gauw als ze in het aanvalsvak stond: 10-11. Het spel was ondertussen fysieker geworden en men was meer met de tegenstander bezig dan met de bal waardoor de concentratie soms ver te zoeken was. Het spel werd er alleen maar rommeliger op. Gelukkig kon Valto niet profiteren; ze zouden de tweede helft maar 4 keer tot scoren komen. Met nog 7 minuten op de klok schoot Bob, die erin was gekomen voor Tom B., de 11-12 binnen. Valto antwoordde echter direct en zo was het 11-13 met nog maar even te gaan. Yannick nam een time-out om de rust te laten terugkeren en de koppies dezelfde kant op te zetten. Even daarna kreeg Matthijs nog een strafworp mee die Tom T. verzilverde: 12-13. Er resteerde toen nog 2 minuten, 2 zenuwslopende minuten. Nog een keer werd er aangezet, maar de gelijkmaker zat er helaas niet meer in. Eindstand: 12-13.

PC3 kan terugkijken op een goede wedstrijd, vooral de eerste helft van de wedstrijd liet de ploeg zien toch prima te kunnen korfballen in de vierde klasse. En dan was Valto nota bene de nummer 3 van de ranglijst. Dit biedt dus voldoende perspectief voor de 2 nog resterende wedstrijden. De nummers 6 en 7 zijn de volgende tegenstanders en met het spel van vandaag, moet daar zeker 4 punten tegen gepakt kunnen worden.