Paal Centraal 3 – Trekvogels 3

Zaterdag 24 september, werd de derde wedstrijd van PC3 gespeeld tegen Trekvogels in Rotterdam. Het team van PC3 was niet compleet. Gelukkig waren er her en der wat mensen gesprokkeld die mee wilde spelen en kon de wedstrijd doorgaan. Waar PC normaal in het groen speelt, was dat deze zaterdagmiddag niet het geval. Het tenue van Trekvogels is namelijk ook groen. PC3 was hierdoor genoodzaakt om in de felblauwe toernooi T-shirts te spelen.

De coach van PC3, Sascha, kon er helaas niet bij zijn, doordat hij zelf moest spelen Wel had hij een motiverend filmpje gestuurd naar PC3. Jodie was er gelukkig wel om PC3 vanaf de zijlijn te coachen.

Het weer was tijdens de wedstrijd niet optimaal. Motregen zorgde ervoor dat de bal wat glad was. Door de vele invallers waren de vakken gehusseld. Dit maakte dat PC3 erg moest zoeken naar hun spel. Toch creëerde PC3 redelijk wat kansen. Helaas wilde ze er maar niet invallen. Hier had Trekvogels minder last van. Na vijf minuten maakte ze hun eerste doelpunt.

Terwijl Trekvogels hun moeite beloonde door doelpunten te maken. Was PC3 genoodzaakt om geblesseerde spelers te wisselen. Dit wil niet suggereren dat Trekvogels ontzettend agressief speelde. Een redelijk aantal spelers van PC3, was voor de wedstrijd al geblesseerd.

Na 25 minuten spelen, beloonde PC3 zichzelf eindelijk met een doelpunt. In de tussentijd had Trekvogels er nog 4 gemaakt. Waardoor PC3 met 1-5 achterstand de 26ste minuut inging. Nadat PC3 nog twee doelpunten tegen kreeg, in de eerste vier minuten van de tweede helft wist PC3 dan toch te scoren met een mooi afstandsschot.

De wedstrijd werd even stilgelegd toen Lisanne hard tegen de paal knalde en haar pols dubbelgeklapte. Gelukkig kon ze daarna toch doorspelen. Waarna tijdens een aanval van PC3 een heer van Trekvogels een fout maakte, waardoor PC3 een strafworp mocht nemen. Helaas werd deze net te hard genomen, waardoor de bal over de korf vloog.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd, stond PC3 met 4-12 achter. Op dat moment zat het niet mee voor PC3. De twee ballen die achter elkaar werden geschoten, rolden op het laatste moment de korf weer uit.  Op het laatste moment, net voordat het eindsignaal van de wedstrijd werd gegeven, maakte PC3 toch nog 1 doelpunt te maken. Waardoor de eindstand neer kwam op 5-12.

Wil PC3 nog kampioen worden, dan moeten ze de volgende wedstrijden met overtuiging gaan winnen…

PC3 wilt Anneloes, Julie, Menno, Niels en Tim bedanken voor het invallen. De dank gaat ook uit naar Jodie, als vervangende coach.