Paal Centraal 3 – Trekvogels 3

Zaterdag was het tijd voor alweer de laatste wedstrijd van de veldcompetitie. PC 3 mocht het op deze gezellig thuiszaterdag opnemen tegen Trekvogels 3. Vorige week wisten we het kampioenschap al binnen te slepen! Maar voor de eer wilde we natuurlijk ook deze laatste wedstrijd met een knaller afsluiten. Bij de vorige ontmoeting met Trekvogels bleven de punten helaas in Rotterdam achter, dus het was tijd om te laten zien waarom we verdiend kampioen geworden zijn.

Blessures: Lieke, Jodie en Geert
Publiek: Stuart, Laura, Lucía, Lisa, Ruben, Isabella, Manuela, Timo, Julie, Spekkie, Jochem en Jasper
Fotograaf: Anne

Trekvogels had het iets minder goed voor elkaar en startte met 5 dames, 3 heren en een bijna lege bank.

We begonnen de wedstrijd in dezelfde omstandigheden als de vorige keer, een beetje nat. Dat was dan ook te merken in de eerste minuten, want er waren veel ballen die niet goed aankwamen. Trekvogels opende de score maar gelukkig wist Nienke er na een paar minuten ook eentje in te gooien. Na een klein kwartier spelen was het voor onze invaller Werner helaas einde wedstrijd door een blessure. Gelukkig was daar Menno, onze redder in nood, om het team weer compleet te maken. Trekvogels wist nog twee doelpunten te maken, maar daarna kwam PC weer terug. Om en om werd er gescoord al duurde het soms even totdat de bal eindelijk raak ging. De schoten waren allemaal niet te kort, maar eindigde wel te kort door een vervelende stuiter in de mand… Gelukkig vielen er toch nog wat mooie doelpuntjes van Marit, Gabriëlle, Nienke, Cyril en Lisanne en gingen we de rust in met een kleine 6-5 voorsprong.

In de tweede helft hadden we de smaak pas echt te pakken en werden de aanvallen opgezet zoals volgens het boekje. Al snel liepen we uit door mooie rake schoten van Gabriëlle, Cyril en Marit tot 12-8. Ondertussen was Timon erin gewisseld en hij had een hele goede dag met maar liefst drie rake schoten in 5 minuten. Met ook een raak schot van Nienke liepen we nog verder uit tot 16-9. Anneloes en Jens werden erin gewisseld en Jens wist er binnen een minuut ook een bal in te knallen. Lekker bezig! Daarna nog een tegendoelpuntje en nog een laatste doelpunt voor PC en daarmee eindigde de wedstrijd in een 17-10 overwinning! Een super mooie score waar we als team super trots op zijn! We hebben laten zien dat we verdiend kampioen geworden zijn.

Na afloop van de wedstrijd werd het publiek nog bedankt en was het tijd om met een biertje in de hand naar de wedstrijden van PC 2 en PC 1 te gaan kijken. Invallers, bedankt voor het meespelen!