Paal Centraal 3 – ’t Capproen 2

Op een dinsdagavond, afgeweken van de normale speeldagen om de lustrumvieringen ruim baan te geven, stonden Paal Centraal 3 en ‘t Capproen 2 tegenover elkaar. De anticipatie was voelbaar, met spelers en supporters die zich hadden verzameld op de tribunes, klaar voor een wedstrijd die beloofde een spektakel te worden.

Verdedigend stonden Marit v Dam en Marit R, samen bekend als Marit kwadraat, zij aan zij met Jasper en Nathan, klaar om als eersten de aanvallen van ‘t Capproen af te slaan. Aanvallend namen Anneloes, Fenne, Sander en Wouter het voortouw, vastberaden om het scorebord in beweging te zetten.

De wedstrijd begon met ‘t Capproen die de leiding nam, snel uitlopend naar een 0-3 voorsprong. De spanning nam toe, maar de vastberadenheid van Paal Centraal 3 wankelde niet. Tegen het einde van de eerste helft, brak Jasper door de verdediging van ‘t Capproen, geholpen door het slimme spel van Marit R, en scoorde het eerste doelpunt voor PC3, waardoor de stand op 1-3 kwam.

Met de aanvang van de tweede helft kwam er een wissel; Timon verving Wouter, een verse kracht in de aanval van PC3. De dynamiek op het veld veranderde, met Paal Centraal 3 die hun comeback begon. Marit v Dam scoorde een kort kansje, gevolgd door Timon en Fenne die respectievelijk de korf vonden, waarmee de achterstand verder werd verkleind naar 4-6.

Het spel werd opgeschud toen een speelster van ‘t Capproen, duidelijk gefrustreerd door een beslissing van de scheidsrechter, de bal expres weg stuiterde in de richting van het publiek en daarvoor een gele kaart ontving. Deze actie zorgde voor een levendige reactie onder de toeschouwers, met kreten van “HATSIKIDEEEEE” die door de hal galmden en Werner die opmerkte “die had ik ook gegeven”.

Floor had in de tussentijd Marit R vervangen, ongeveer 10 minuten na de rust, en gaf een nieuwe impuls aan het team. PC3 kreeg een vrije bal en Timon tilde met een nauwkeurige afronding de score naar 5-8, waarmee de druk op ‘t Capproen weer werd opgevoerd. De wedstrijd bleef intens, met ’t Capproen (van 7 meter) en Jasper die hun scherpte toonden door elk een doelpunt te scoren, waardoor de stand op 6-9 kwam. In de laatste minuten van de wedstrijd was het Nathan die nogmaals de korf vond, de eindstand op 7-9 zettend voor PC3.