Paal Centraal 3 – RWA 6

Na 3 korfballoze zaterdagen, mochten we zaterdag 5 februari gelukkig weer van start. We moesten het opnemen tegen RWA 6, de nummer 1 van de competitie. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, maar we zouden voor elke bal gaan vechten.

In de aanval begonnen: Menno, Jasper, Do en Naomi. In de verdediging stonden: Renko, Martijn, Femke en Lisa. RWA wist al vrij snel de korf te vinden via een doorloopbal. PC3 probeerde de korf ook te vinden, maar helaas de bal wilde er nog niet in.  Met 2 afstandsschoten van RWA stond het scorebord op 0-3. Niet getreurd, want Renko opende gelukkig de eerste goal voor PC3 met een mooie schot (1-3). Halverwege de eerste helft kwam Gabriëlle er voor Do in. In de 19e minuut kreeg PC3 een strafworp tegen. RWA wist de voorsprong met 2 goals verder uit te breiden (1-5). PC3 had hier een antwoord op, Martijn rende van de aangeef weg en met een draai schoot hij de bal zo de korf in (2-5). PC3 wist nog een keer te scoren en RWA scoorde mee. We gingen de rust in met een score van 3-7.

In de rust kregen we van de coaches te horen dat het eigenlijk best wel goed gaat. Na wat aanwijzingen gingen we met goede moed de tweede helft in. Jeffrey kwam er voor Menno in.

De tweede helft begon PC3 ijzersterk, de rollen waren nu omgekeerd. RWA had moeite met scoren, terwijl PC3 maar liefst 5 keer wisten te scoren (8-7). Vanaf dat moment werd het wel spannend, de wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. RWA wist de voorsprong terug te brengen met een korte kans en een schot (8-9). Het stond weer gelijk dankzij een bizarre ringloos schot van Jasper. De laatste 5 minuten van de wedstrijd waren erg spannend, want we opnieuw weer gelijk. Helaas wist RWA de punten mee naar huis te nemen met een eindstand van 10-13.

Het was een leuke wedstrijd met prachtige doelpunten. PC3 heeft hard gewerkt en maakte het de tegenstander in de tweede helft nog moeilijk ook. We mogen hier trots op zijn. Volgende week zaterdag nemen we het opnieuw op tegen RWA!

Jeffrey, Femke en Gabriëlle bedankt weer voor het invallen op deze vroege ochtend. Geert bedankt voor het fluiten en supporters jullie natuurlijk ook bedankt voor het aanmoedigen!

Tot volgende week!