Paal Centraal 3 – OZC 3

PC3 had de eer om op 14 december de eerste van een drietal spannende thuiswedstrijden te beginnen. Met slechts 1 overwinning uit 3 wedstrijden was het team gebrand om ditmaal de punten in Delft te houden. Op een net geboende vloer (huh, wat? Ja echt, er was grip!!) begonnen we aan de voorbereiding. Hoewel deze uitgebreid was, waren hier al de eerste tekenen te zien dat het in de wedstrijd wat moeizaam zou gaan om de ballen er in te leggen.
Met de punten van de coaches in ons hoofd, begonnen we met Laurie, Lisa, Danny en Matthijs in de aanval, en Marloes, Susan, Richard en Sascha in de verdediging aan de wedstrijd. Al redelijk snel keken we tegen een 1-3 achterstand aan tegen de Rotterdammers, waarop een moeizame periode voor beide ploegen volgde. We worstelden ons in die periode terug naar een 5-5 stand. OZC wist alleen nog op wonderbaarlijke wijze uit een geluksschot van nabij de middenlijn in de laatste minuut van de eerste helft te scoren, waardoor we met een 5-6 achterstand de rust in gingen.
Laura en Yannick voorzagen ons in de rust van een aantal nuttige punten en met de minieme achterstand was er zeker nog geen man over boord. Ook de tweede helft bleek maar weer dat het een gewaagde pot was. Er werd gedurende de tweede helft wat frisse energie in het veld gebracht met inzet van Fenne en Stuart (dank voor het invallen!). PC wist geen goede voorsprong te bouwen, en weer stond er enkele malen gelijkspel op het scorebord. Met even voor tijd een stand van 12-12 op het scorebord moesten we helaas een bal van de tegenstander door het mandje zien vallen. De situatie van 1 punt achterstand in de laatste minuut was ons al een keer voorgevallen deze competitie, en was menigmaal onderwerp van training, maar deze ervaring mocht niet baten en door een miscommunicatie in het aanvalsvak werd de laatste kans op gelijkmaken verspeeld.
Het lichtpuntje is dat we door telkens slechts nipt te verkiezen nog wel het hoogste doelsaldo hebben van de poule. Daar houden we maar even aan vast tot we weer wat echte punten binnenslepen.
Eindstand: 12-13