Paal Centraal 3 – ONDO (G) 4

Voor het schrijven van dit wedstrijdverslag werd door een aantal van mijn teamleden geopperd om het wedstrijdverslag van Cyril (Ondo 6 – PC4) te kopiëren en dat in te sturen. Op zich geen slecht idee als je bedenkt hoe de wedstrijd is gelopen. Uiteindelijk heb ik toch maar mijn eigen wedstrijdverslag geschreven:

Afgelopen zaterdag speelde PC 3 uit tegen ONDO. Dit was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, want als PC 3 deze wedstrijd zou winnen, zou het gegarandeerd (gedeeld) kampioen worden. Maar tja, als… 

In meteen de eerste aanval was duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden, want ONDO wist in de allereerste aanval meteen te scoren. Gelukkig maakte Thomas een paar minuten later maakte de 1-1. Vervolgens scoorde Melle de 1-2, maar ONDO sloeg meteen terug door drie keer achter elkaar te scoren. Sascha wist er nog wel 4-3 van te maken, maar de ruststand werd uiteindelijk 5-3 in het voordeel van ONDO. 

Na een inspirerende peptalk van onze twee invalcoaches Lisa en Laurie, begon PC3 vol goede moed aan de tweede helft. Twee punten verschil zijn makkelijk goed te maken, zou je zeggen. Hoewel Thomas vroeg in de tweede helft scoorde, viel daarna de score een beetje stil. Waar het vak van Anne, Thomas, Rienk en Gabriëlle erg sterk stond te verdedigen, vielen de ballen van het vak met Sascha, Melle, Jodie en Jannieta er allemaal net naast. 

Het volgende geeft een goed beeld van hoe de tweede helft ongeveer verliep: Toen op een gegeven moment Ewout wilde wisselen voor Rienk, duurde het meer dan 10 minuten voordat de scheidsrechter eindelijk een keer floot. Lianne werd toen op hetzelfde moment ook in het veld gezet, want niemand wist hoe lang het volgende fluitsignaal op zich liet wachten. Een paar minuten voor tijd wist Ewout nog de 5-8 te maken, wat tevens de eindstand van deze wedstrijd was.

Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en ons focussen op de komende wedstrijden tegen VEO en Avanti. Als PC 3 deze beide wedstrijden wint, is het alsnog (gedeeltelijk) kampioen!