Paal Centraal 3 – ONDO 6

Het was een zonnige middag in Delft toen PC3 in een zogenaamd “competitievrij” weekend mocht aantreden tegen ONDO 6. Ondanks die schitterende wedstrijden in Ahoy waren er toch mensen die wisten waar de echte korfbalactie was en er stond een mooi publiek langs de zijlijn om het team aan te moedigen. Of dit nu kwam door het schitterende weer, of vanwege het gigantisch hoge niveau van PC3, laat ik aan de lezer. Na wat gepraat over de opstelling, kon de wedstrijd beginnen onder leiding van de altijd strakfluitende Bart Wesseling. De wedstrijd begon aardig en al snel liet PC3 blijken volledig voor de overwinning te gaan. De verdediging gaf (bijna) niks weg, en in de aanval werd korte kans na korte kans gemist. Even was er wat afleiding toen een blessure aan de kant van ONDO er voor zorgde dat een dame als heer erin mocht. De wedstrijd moest natuurlijk door en wederom werd kans na kans gemist. Thijs, die na een half jaar afwezigheid hunkerde naar zijn eerste doelpunt, mistte een stip en kreeg bij een schitterende buzzerbeater te horen dat zijn doelpunt niet telde. Zo kwam het dat de tussenstand op een magere 6-1 bleef hangen, waar PC3 zeker meer had moeten scoren.

De tweede helft ging PC3 door met waar het goed in was, sterk verdedigen en zo nu en dan scoren. Hoewel de score beperkt bleef mocht het publiek toch zeker genieten van de wedstrijd. Thijs scoorde uiteindelijk zijn doelpuntje nog, terwijl invaller Richard uiteindelijk 50% van alle tegendoelpunten mocht ontvangen. Uiteindelijk bleek de tweede helft een herhaling van de eerste, waardoor de eindstand neerkwam op een schitterende 12-2 overwinning. Uiteindelijk was het natuurlijk tijd voor de derde helft, waarin vooral alle aanwezige mannen zich lieten gelden. Er werd, onder genot van een pintje en een zonnetje, nog nagepraat over de duels tussen de dame en Daan. Uiteindelijk was het dan toch tijd om naar huis te gaan (of naar Ahoy) en het weekend te besluiten. Volgende week wacht voor PC3 de return tegen ONDO in ’s Gravenzande. Uiteraard zullen ze ook hier hun best gaan doen de punten weer mee naar Delft te nemen. Voor de geïnteresseerden: deze wedstrijd zal aanstaande zaterdag (12-04-2014) om 14:30 te bewonderen zijn in het Juliana Sportpark te ’s Gravenzande, komt allen!!!
p.s. voor de geïnteresseerden, PC1 en PC2 spelen respectievelijk om 12:45 en 15:30 hun uitwedstrijden tegen SDO in sportpark De Zanderij te Hillegom. De wedstrijd van PC3 is natuurlijk wel veel mooier dan die twee wedstrijden.