Paal Centraal 3 – ODO 4

ODO 4, een bekende tegenstander voor het derde team van PC. Vorig jaar bleek deze tegenstander, ondanks een twee keer zo hoge gemiddelde leeftijd, nog niet zo eenvoudig te verslaan. Vandaag stond er echter een stuk jonger team voor onze neuzen, en ook ons eigen team heeft de nodige veranderingen ondergaan, dus we konden niet te veel uitgaan van het verleden.

De wedstrijdvoorbereiding vond tussen de buien door plaats, waardoor men nog redelijk aan de regen kon ontkomen, maar eenmaal in het veld kon je er niet omheen. Een glad veld en een zware bal zorgden ervoor dat er in de beginfase van de wedstrijd weliswaar veel kansen werden gecreëerd, maar slechts weinig ballen door de korf vielen – bij ODO zelfs geen één. Vlak voor rust stond er daarom een stand van 4-0 op het scorebord. ODO wist daarna nog enige spanning in het spel te brengen door er kort achter elkaar twee in te leggen, waardoor er met twee doelpunten verschil (4-2) gepauzeerd werd.

Inmiddels was de regen voorbijgetrokken en wist PC3 met een opgedroogde bal een stuk beter in zijn spel te komen en net als in de vorige wedstrijd de stand van 4 doelpunten na de rust goed uit te breiden. Van de vlak voor rust ingezette inhaalslag van ODO was ook geen sprake meer. Met zeer lange aanvallen en wat meer doelpunten werd de wedstrijd door PC volwassen tot een goed einde gebracht. Eindstand 13-5.