Paal Centraal 3 – Maassluis 4

“Schrijf een wedstrijdverslag voor op de website van Paal Centraal over de wedstrijd Paal Centraal 3 tegen Maassluis 4. Ruststand 10-9. Eindstand 17-14. De wedstrijd vond alweer plaats op een donderdagavond in plaats van een zaterdag. Het was een spannende wedstrijd en de score liep grotendeels gelijk op. In de tweede helft wist Paal Centraal 3 een kleine voorsprong te creëren en te behouden.”

Oh, dit is niet de ChatGPT-website. Ach, dan maar op de ouderwetse manier!

Het was een gewone donderdagavond waarop Paal Centraal 3 het opnam tegen Maassluis 4. Inmiddels lijkt PC3 namelijk een midweekteam te zijn geworden, met af en toe wedstrijden op zaterdag.

De openingsgoal kwam van de kant van PC3, met Sascha die een zuiver schot afvuurde en de score opende: 1-0. Maar Maassluis liet zich niet onbetuigd en scoorde snel de 1-1. De strijd was begonnen. Jasper zorgde er met een schot (2-1) voor dat PC3 weer de leiding nam, maar Maassluis antwoordde onmiddellijk met een korte kans (2-2) gevolgd door een schot (2-3). Fenne bracht PC3 weer op gelijke hoogte (3-3), maar helaas counterde Maassluis direct (3-4). Jasper (4-4) en Sascha (5-4) brachten ons weer op voorsprong met een paar scherpe schoten, ook Sander kon het niet laten en prikte er eentje raak (6-4). Maassluis gaf echter nog niet op en kwam terug tot 6-6 en gingen vervolgens op voorsprong met een korte kans (6-7) en een schot (6-8). Paal Centraal 3 vocht terug, met Timon die tweemaal op rij scoorde: eerst door een prachtige dubbel met Jasper en later een strafworp  (7-8 en 8-8). Een paar minuten later wist Maassluis weer op voorsprong te komen (8-9). Wouter was er net ingewisseld voor Sascha en zorgde voor de gelijkmaker (9-9) met een schot van ver, heel ver. Vlak voor rust bracht Jasper ons weer op voorsprong (10-9).

Na de rust trok Maassluis de score direct gelijk (10-10), maar Marieke gaf antwoord met een prachtig schot (11-10). Wouter voegde er nog een aan toe (12-10), gevolgd door Marit D (13-10) en Jasper (14-10, strafworp). Maassluis gaf nog niet op en scoorde nog tweemaal (14-11 en 14-12). Jasper wist kort daarna de korf voor de vijfde keer deze wedstrijd te vinden (15-12). Timon breidde de voorsprong verder uit met een strafworp (16-12), maar Maassluis gaf zich niet gewonnen en scoorde twee keer met een doorloopbal in opeenvolgende aanvallen (16-13 en 16-14). Uiteindelijk was het Marit vD die het laatste woord had met een prachtig schot (17-14).

Het eindsignaal klonk; PC3 sluit het eerste veldseizoen af met een tweede keer winst. We kijken uit naar het zaalseizoen en de uitdagingen die voor ons liggen. Sascha, bedankt voor je inzet in PC3 en zet ‘m op komend seizoen in PC2!