Paal Centraal 3 – KVS/Maritiem 7

De wekker ging!  Zaterdag 11 mei was aangebroken. De allereerste zaterdag van de tweede helft van het veldseizoen met daarop onze eerste wedstrijd buiten weer. Het beloofde een goede dag te worden. Op het programma stond namelijk een wedstrijd tegen KVS uit Scheveningen. Een voor ons bekende ploeg daar wij dit jaar al 3 keer eerder tegen ze hebben moeten spelen en dit steeds leuke wedstrijden opleverden.

De omstandigheden waren er goed naar. Half bewolkt, half zon. Niet te warm, niet te koud. Echter wel met een frisse, stevige verkoelende wind die het ons in de wedstrijd niet makkelijker zou maken om de mand te vinden.

Onder het genot van de wedstrijden van PC4 en PC5 konden we ons voorbereiden op onze eigen wedstrijd. Even goed eten en drinken, zonnebrand opsmeren (of (on)bewust vergeten = rood hoofd einde middag). Helaas lukte het PC4 en PC5 niet om te winnen en daarmee groeide onze vastberadenheid om met PC3 punten te gaan pakken.

Na een opbeurende bespreking van coach Yannick waren wij klaar om te gaan shinen! Belangrijkste boodschap van de bespreking was om de voorgaande wedstrijden te vergeten en vooral lekker plezier te gaan maken.

Het liet even opzich wachten tot KVS het veld had betreden. Er was ruim genoeg tijd voor ons om ons rustig voor te bereiden op de wedstrijd. Al met al begon de wedstrijd maar een heel klein beetje later.

PC3 begon lekker aan de wedstrijd. Daar waar we in andere wedstrijden vaak aan het begin moeite hebben om tot kansen te komen en de concentratie te vinden, begonnen we dit keer scherp en vastberaden. Het ging dan ook gelijk op tot 5-5. Het lukte om even voor rust nog een extra zetje te geven en los te komen. Uiteindelijk gingen we met 8-5 de rust in.

Na de rust lukte het KVS om zich terug de wedstrijd in te scoren. Uiteindelijk kwamen ze zelfs nog heel even langszij (10-11) maar verder dan 1 doelpunt verschil wisten ze niet uit te lopen. PC3 wist in de slotfase nog 4 keer de mand te vinden met een aantal zeer lange, maar volwassen uitgespeelde aanvallen waar KVS dit nog maar 1 keer lukte. Eindstand 14-12!

Eindelijk weer eens een keer winst voor PC3 dat al een tijd snakte naar een overwinning! Een beloning voor onze inzet, onze veerkracht en ons getoonde doorzettingsvermogen! En misschien nog belangrijker, we maakten plezier! Het was een leuke pot voor zowel spelers als toeschouwers!

Des te meer redenen hadden wij om ’s avonds lekker een biertje te gaan drinken op de lustrumweek opening!

Kleine s/o naar Aart voor het fluiten van onze wedstrijd.

Kleine s/o naar het in ruime getale aanwezige publiek!