Paal Centraal 3 – KIOS 5

Deze stille zaterdag mocht PC3 niet stil blijven zitten. Winnen van koploper KIOS is namelijk noodzakelijk om nog voor het kampioenschap kunnen blijven te strijden…

Het zonnetje is nog niet erg zichtbaar als het eerste fluitsignaal gaat. De frisse wind is echter een goede motivatie om lekker hard te gaan rennen. In de eerste aanval duurt het even, maar zorgen Dennis en Eline met twee mooie schoten voor een voorsprong van 2-0. Het andere vak krijgt ook redelijk wat kansen, maar KIOS staat wel flink in de weg tijdens alle doorlopen. Pas de tweede keer dat er met armen wordt gezwaaid krijgt PC3 een strafworp en Miriam zorgt voor de 3-0. Uiteindelijk weet ook KIOS nog een balletje raak te schieten en gaan we met 3-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft begint het zonnetje wel te branden, maar dat zorgt eigenlijk voor alleen maar meer spelplezier (en warmte voor het in grote getale aanwezige publiek). KIOS komt terug naar 3-2, maar Feitze en Marius weten daar al snel 5-2 van te maken. Dennis scoort nog een tweede keer en ook KIOS maakt nog twee schoten, waardoor het vlak voor het einde van de wedstrijd 6-4 staat. De verdediging gaat er nog even strak bovenop en als Miriam dan nog een doorloopje erin legt, is de wedstrijd gespeeld.

Met een eindstand van 7-4 komt PC3 op een eerste plek in de poule, echter wel met een wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee KIOS. Kampioenschap ligt dus nog niet in eigen handen en het is hopen op een missertje van KIOS.