Paal Centraal 3 – IJsselvogels 5

Zaterdagochtend 9.00 op X. Het is nog veel te vroeg op de ochtend als PC3 zich voorbereid op de eerste wedstrijd van 2023 tegen Ijsselvogels 5. Maar voor PC2 is dit niet alleen de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar maar ook de allereerste wedstrijd die we met een volledig eigen team kunnen spelen, jeej :)!

Ondanks dat de meeste van ons nog niet lekker wakker zijn gaan we gefocust en vol goede moed de wedstrijd in. In de aanval starten Geert, Cyril, Lisanne en Marit R, in de verdediging Jens, Jasper, Marit D en Jodie. De aanvallen aan het begin zijn sterk en binnen enkele minuten staan we 4-1 voor na een paar prachtige schoten van Martijn, Jodie en Cyril. Na de eerste 10 minuten begint het wat lastiger te worden. De kansen zijn er nog wel maar ze willen nog niet echt vallen zowel bij ons niet als bij de tegenpartij. Aan het einde van de eerste helft begint de vermoeidheid toe te slaan en gaat de tegenpartij opeens raak schieten. Nog snel een laatste doelpunt van Jasper in de laatste minuut zorgt voor een ruststand van 7-4.

Met wat extra supporters en een peptalk van Tom gaan we weer met vernieuwde energie de tweede helft in. We hebben het erg zwaar en hebben moeite om te scoren. Na 8 minuten staan we weer gelijk met 7-7. Maar dan wordt Floor er ingebracht. Een gouden wissel! Floor schiet ons weer naar de voorsprong. Jammer genoeg vallen onze kansen er niet meer in en ondanks dat we het verdedigend goed dicht houden zijn er een paar afstandsschoten die ons uiteindelijk naar een achterstand brengen. Als het fluitsignaal gaat is de eindstand 9-12. Helaas verloren maar goed gestreden. Deze week weer hard trainen en dan volgend weekend gewoon weer winnen!

Nog een speciaal bedankje voor Tim OK die speciaal vanuit Dubai is overgekomen naar Delft om onze wedstrijd te fluiten en voor alle supporters die ons op dit vroege tijdstip kwamen aanmoedigen.