Paal Centraal 3 – Excelsior 7

Aangezien Excelsior voor de zaterdag geen team rond kon krijgen, mochten we op donderdagavond aantreden. Na een lange dag studeren (of burgeren) middenin de tentamenweek bracht dat wat uitdagingen met zich mee qua concentratie.

Het kleine restje scherpte dat we nog over hadden wisten we aanvankelijke echter goed te benutten. Na een doorloopballetje van Nathan en schotjes van Marieke en Wouter stonden we 3 punten los. Bovendien had ons sterke verdedigende werk ervoor gezorgd dat Excelsior het gat in de korf nog niet had mogen ontdekken. Misschien dat we iets teveel vertrouwen kregen in de winst, misschien dat we uit ons doen raakten door een scheidsrechter die elk beweging van het achterste standbeen keihard affloot voor lopen en elk kleinste duwtje onder de korf genadeloos bestrafte. Hoe het ook zij, hierna ging het bergafwaarts. Ondanks dat een loepzuivere Marieke er nog een prachtig schotje in wist te leggen, was de meeste scherpte vervlogen. Zo gaven we onze comfortabele voorsprong helemaal weg.

De ruststand van 4 tegen 4 kon ook niet bepaald op de goedkeuring van coaches Anne en Ies rekenen. Hun rustpraatje droop van de teleurstelling. Voor de zoveelste keer prentten ze ons in dat het dan wel laat op de dag mocht zijn, maar dat we toch echt even de knop om moesten zetten en de wedstrijdmentaliteit dienden te vinden. Deze keer luisterden we ook echt.

Na de rust betraden we het veld met hernieuwde energie en concentratie. Dat en een tweede goal van Nathan wisten helaas niet te voorkomen dat we zelfs nog op een achterstand kwamen van 5-6. Hierna creëerde de bal echter een afkeer van onze korf. De bal viel daarentegen wel heel graag door de korf van onze tegenstanders. Na de gelijkmaker van Timon gingen de vele kansen die we in de eerste helft niet wisten te benutten er nu allemaal in. Wat volgde waren afstandschotjes van uw huidige verslaggever en Anneloes, waarna Marit van Dam een strafworp wist te verzilveren en Jasper er nog eentje van afstand in knalde. Fenne wist hierna in goed samenspel met het vak tweemaal haar tegenstander af te troeven en er twee doorloopballen in te leggen.

Ondertussen (het kan ook een paar doelpunten eerder of later zijn geweest) wist Excelsior niet meer hoe ze onze overmacht konden doorbreken. In een strijd om de bal rond de middellijn blokkeerde een heer van hun de looplijn van onze Nathan, wat niet zo gek was geweest als die heer niet al vier meter diep in het verkeerde vak had gestaan. Dit bracht ons echter niet van de leg. Jasper maakte vrolijk zijn tweede punt deze wedstrijd en Nathan zelfs zijn derde. Uiteindelijk moest Excelsior het van een vrije bal hebben om nogmaals tot scoren te komen. Dit wist echter niet te verhinderen dat we onze eerste overwinning van het seizoen binnensleepten met een prachtige uitslag van 14-7!