Paal Centraal 3 – Excelsior 6

Afgelopen zaterdag kwam wederom een mede Delftse club langs voor een wedstrijdje zweten in de zon tegen PC3, namelijk Excelsior 6. Genoeg water drinken (en ons eigen spelletje spelen) was het motto van dat ons naar de overwinning moest brengen. In de aanval mochten Eline, Wiep, Tim en Tom beginnen, in de verdediging starten Laurie, Tine, Thomas en Paul. Het eerste doelpunt kwam van Excelsior, maar Tom wist dit direct daarna gelijk te trekken en met een doelpunt van Paul wisten we op voorsprong te komen. Dit duurde echter niet lang. Er werd zo ongeveer om en om gescoord (wederom door Tom en Paul). Op 6 minuten voor het einde van de eerste helft stond het 5-5, maar Thomas en Laurie wisten hier voor de pauze nog 7-5 van te maken. Met een kleine voorsprong gingen we de pauze in om ons waterpeil bij te vullen en werden er plannetjes gesmeed voor de tweede helft. Tevens zou Tim worden gewisseld door Cyril. Eenmaal in het veld maakte Excelsior wisselingen in de vakken, waardoor de PC aanval al snel hun plan moest herzien. Met nog 20 minuten op de onzichtbare klok wist Tom het 8-6 te maken. Daarna kwam Excelsior rap terug, in 5 minuten stond het 8-9 en nog eens 5 minuten 8-10.  Gelukkig wist Thomas van afstand te scoren en maakte Tine een doorloopbal. Het stond weer gelijk: 10-10. Het werd 11-10 dankzij Tom die daarna werd gewisseld voor Kees. Snel daarna kwam de 12-10, maar inmiddels was de bank zo gespannen dat er niet is genoteerd wie dit laatste doelpunt voor Paal Centraal heeft gemaakt. Helaas was Excelsior nog wel scherp en goed op schot, zo kwam er wederom een gelijkspel op het scorebord: eindstand 12-12. Een spannende wedstrijd tegen Excelsior, waar over 3 weken gewoon van gewonnen kan en mag worden.