Paal Centraal 3 – Dijkvogels 4

Op een regenachtige zaterdag begonnen we aan de laatste thuiswedstrijd voor het zaalseizoen. Onze tegenstander was de op papier veel zwakkere ploeg uit Maasdijk. Jammer genoeg waren er flink wat afmeldingen dus er waren slechts 6 spelers uit PC 3 over. Gelukkig werd er een groep invallers en reserves geregeld uit PC 4 en de recreanten, waarvan Stuart en Thyrza begonnen in de basis. Van tevoren kregen we nog wel het praatje van onze coach Yannick dat we de tegenstander niet moesten onderschatten, maar (enigszins cliché nu) dat als we er 15 zouden scoren we de punten in Delft zouden houden.
De beginfase van de wedstrijd verliep goed, we stonden na zo’n 5 minuten 3-0 voor, maar de tegenstander begon zuiver te schieten en scoorde er toen 4 achter elkaar. De rest van de 1e helft scoorden we een beetje om en om maar we wisten maar niet echt langszij te komen, dus het zag er naar uit dat we voor het eerst dit seizoen met een achterstand de rust in gingen. Gelukkig zorgde een heuse buzzer beater van Tom ervoor dat we met 9-9 de rust in gingen.
Vol energie gingen we de 2e helft in maar weer bleef dijkvogels zuiver schieten en weer bleven we achter de feiten aan lopen. Ondanks een aantal mooie en lange aanvallen beloonden we onszelf niet met doelpunten. Verdedigend werden er wel minder fouten gemaakt, maar we konden niet voorkomen dat de Westlandse ploeg er nog een paar inlegde. Toen kwam de vermoeidheid er toch een beetje in en begonnen we slordigheidsfouten te maken en het begon er zelfs op te lijken dat we deze pot waarschijnlijk zouden verliezen, dus besloot Yannick om de wissels te gebruiken. Hierna kwamen we met vooral veel doorzettingsvermogen nog een beetje terug in de wedstrijd. Met een paar minuten te spelen stonden we 13-14 achter, waarna Matthijs de gelijkmaker maakte. De laatste minuut kregen we nog wel een paar goede kansen maar ook deze keren was het tevergeefs, het bleef gelijk. De eindstand was 14-14. Had Yannick toch gelijk met zijn 15 doelpunten…