Paal Centraal 3 – Avanti/Post Makelaardij 8

Na twee overwinningen in de eerste twee wedstrijden is PC3 op koers voor een kampioenschap. Daarvoor moeten er echter nog wel echt wat meer wedstrijden gewonnen worden, waarbij het deze zaterdag tijd was voor de wedstrijd tegen Avanti 8. Gezien de tegenstander hiervoor twee zeer uitlopende wedstrijden had gespeeld (19-10 winst, 7-2 verlies) tegen ploegen die PC3 al had verslagen, was er niet duidelijk wat er van de tegenstander kon worden verwacht. Zelfs infiltrant Thomas kon zijn team niet veel wijzer maken, anders dan dat het gemiddeld gezien een jonger team was dan PC3.

Voor de wedstrijd ook maar kon beginnen stond PC3 eigenlijk al 0-3 achter. Naast de twee vervelende blessures van Thyrza en Timon, moesten er ook nog eens drie teamleden in preventieve quarantaine. Gelukkig konden Jannieta, Eline en Melle via een live WhatsApp-verbinding toch eersterangs meegenieten van de goede pot die komen ging.

Met Dominique in de basis en Kees op de bank, kon PC3 gelukkig toch een volledig team op de been krijgen. Het zou dus even wennen worden in het veld, maar dat was nou eenmaal zo. Beide vakken moesten even zoeken naar elkaar, wat resulteerde in een vlot tegendoelpunt. Dit konden we natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Thomas liet zijn oude vereniging even duidelijk zien wat ze verloren hebben door een mooie 1-1 erin te leggen. Avanti wist echter de zoekende fase van PC3 goed te gebruiken, en liep tot twee keer toe een doelpunt uit, waarbij Rienk en Jasper op hun beurt zorgden voor de aansluitingstreffers.

Met een 3-3 stand was het echter tijd voor actie. De aanval wist elkaar inmiddels goed te vinden, en met twee fraaie doelpunten wist Rienk de stand op 5-3 te zetten. Nu was het zaak om deze voorsprong te behouden. Even kwam Avanti terug door een strafworp, maar Thomas zette de voorsprong terug op twee punten zodat er met 6-4 de rust in kon worden gegaan.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong uit te breiden. Hoewel de eerste helft voor aardig wat punten had gezorgd, viel er in de tweede helft meer te halen. Echter had Avanti het spel ook wat beter in de gaten en maakte het PC3 lastig door druk op de juiste momenten te geven. Dit weerhield Sascha er niet van de score op 7-4 te zetten. Dit werd echter binnen een minuut opgevolgd door een doelpunt van Avanti. Inmiddels werd het tijd voor wat wissels, en kwam Kees het veld in voor Sascha en werd Dominique later vervangen door Susan. Thomas vond het gebrek aan doelpunten wel weer mooi geweest, en met een doelpunt en een mooi zelf verzorgde strafworp zette hij de stand op 9-5. Avanti wist nog een doelpunt te maken, maar werd nooit echt meer gevaarlijk voor PC, waardoor de eindstand op 9-6 kwam te staan.

Na een wat andere samenstelling op zaterdag dan verwacht, wist PC3 toch een mooi resultaat neer te zetten. Bedankt Dominique en Kees voor het steunen van PC3 in deze lastige tijden, en laten we hopen dat iedereen weer snel gezond op het veld kan knallen!