Paal Centraal 3 – Avanti 9

Op een bewolkte zaterdagochtend verzamelden de teams van PC3 en Avanti 9 zich op het veld. De stevige wind zorgde voor een extra uitdaging, en het publiek nestelde zich wat dieper in hun jassen. Na een drukke lustrumweek was dit een speciale thuiszaterdag voor de vereniging, met wedstrijden van PC1, PC2 en PC3. De dag was extra bijzonder doordat PC1 hun kampioenswedstrijd zou spelen. PC3 had de eer om de thuiszaterdag te openen.

Aanvallend stonden Fenne, Floor, Nathan en Sander in de startblokken, terwijl de verdedigende linie werd gevormd door Marieke, Marit, Jasper en Timon. De scheidsrechter gaf het startsein en de wedstrijd begon moeizaam. Het leek alsof de wind niet alleen de bal, maar ook de energie van het spel in alle richtingen blies. Of kwam dat wellicht door de lustrumweek?

De eerste minuten waren een intense strijd, met beide teams die geen profijt wisten te halen uit hun aanvallen. Een vrije bal voor PC3 leek hoop te geven, maar helaas werd het eerste doelpunt gescoord door Avanti 9 via een schot, wat de stand op 0-1 bracht. PC3 probeerde terug te vechten, maar de kansen werden niet benut en Avanti wist opnieuw te scoren, dit keer via een stip. Met de stand op 0-2 begon de druk te stijgen. Ondertussen bleef PC3 proberen, met Fenne die meerdere malen met een doorloopbal dicht bij een doelpunt kwam, maar telkens net tekort schoot. Met de rust in zicht stond PC3 nog steeds met lege handen terwijl Avanti 9 hun voorsprong verder uitbreidde naar 0-4.

Na de rust, waarin het team moed verzamelde en strategische wijzigingen werden besproken, kwam PC3 sterker terug. De wissel, waarbij Sander plaatsmaakte voor een frisse kracht, zorgde voor een nieuwe impuls. Het harde werk werd eindelijk beloond toen Wouter 15 minuten na de rust scoorde, wat de stand op 1-5 bracht. Deze treffer gaf PC3 een sprankje hoop en hernieuwde energie. Timon wist de korf te vinden en bracht de stand naar 2-5. Echter, Avanti 9 bleef gevaarlijk en scoorde nog een keer, waardoor de score op 2-6 kwam. In de laatste minuten wist PC3 nog één keer te scoren. Wouter bracht de eindstand op 3-6, maar de tijd was inmiddels te kort om nog een echte comeback te maken.

Met het laatste fluitsignaal kwam er een einde aan een wedstrijd die net zo grauw en onvoorspelbaar was als het weer. PC3 had gevochten tegen de elementen en een sterke tegenstander, maar moest uiteindelijk hun meerdere erkennen in Avanti 9 met een eindstand van 3-6.