Paal Centraal 3 – Avanti 10

Op 26 maart mochten we aantreden tegen Avanti 10. Een tegenstander die voor ons bekend is. De veteranen van PC3 (of moet ik zeggen, PC4/PC5) hebben uitgebreid ervaring tegen de club uit Pijnacker en ook tijdens het afgelopen veldseizoen kwamen we elkaar al twee keer tegen. Beide van deze wedstrijden waren zeer spannend en resulteerden in een 7-7 en 8-8 gelijkspel. Zelfs het veldkampioenschap eindigde gelijk na die laatste wedstrijd, en dus moest er in de zaal nog het een en ander beslist worden.

In de eerste helft bleek al snel dat het weer een wedstrijd van de langste adem zou worden. Beide teams hadden veel moeite met scoren en de 1-1 liet maar liefst 24 minuten op zich wachten, doordat de verdediging aan beide kanten de boel stevig op slot hield. Langzaam maar zeker kwamen er in de minuten hierna iets meer doelpunten, maar meer dan een punt verschil bleek nog lang een brug te ver. Uiteindelijk ging PC met een 3-2 voorsprong de rust in, maar dit werd al snel 3-3 na rust. Halverwege de tweede helft ontstond er tijdens een onderschepping een botsing waarbij een dame van Avanti zwaar geraakt werd en helaas niet meer verder kon. Avanti speelde hierdoor met een reserve heer met drie heren in een vak door.

Voor het spelverloop veranderde er weinig. De 4-4 en 5-5 werden gemaakt. Tot de laatste vijf minuten, waarin Avanti toch de twee punten voorsprong wist te pakken met 5-7. Met nog twee minuten te gaan leek de wedstrijd gezien het scoringstempo gespeeld, maar opeens schoot alles in een stroomversnelling. Lisa scoort de 6-7 met een minuut op de klok. Jasper schiet na een gewaagde onderschepping van Martijn de 7-7 binnen met seconden te gaan. Zou het dan toch weer onbeslist eindigen? Maar helaas, in de allerlaatste seconde vliegt een laatste afstandsschot van Avanti toch nog door de mand. 7-8 op de valreep. Net geen punten dus, maar slechts één goal verschil geeft alsnog geen verkeerde weergave van de wedstrijd en het verschil tussen de twee teams wat nog steeds nihil is. Jammer genoeg komen we Avanti niet tegen de komende maanden, maar we gaan het ongetwijfeld nog een keertje overdoen.

Gelukkig konden we na deze bloedstollende laatste minuten weer snel door met de avond, want de Veluwecup stond op het programma. Een pitstop bij de McDonald’s later waren we met een groot  deel van het team onderweg naar Wageningen waar het zeker nog erg laat is geworden.

Thanks invallers Gabriëlle en Lieke, en beterschap aan de uitgevallen dame van Avanti!